28 Mayıs 2013 Salı

Köz Salata

Arkadaşlarla haftasonu gittiğimiz piknikte yaptığımız bi lezzet var bugün sırada.Köz kokusu ve tadını severler için köz salata.Patlıcanların,biberlerin,soğanların,sarımsakların ayrı ayrı közlendiği lezzetli bi et yemeği eşlikçisi.Biz ılık ılık yedik ama siz soğutupta yerseniz tadına tat katacaktır.

Köz Salata

Malzemeler
5-6 adet patlıcan
9-10 adet yeşil biber
2 adet soğan
2 adet domates
Birkaç diş sarımsak
Zeytinyağ
1/2 limon 
Tuz
Pulbiber

Yapılışı
Tüm malzemeleri güzelce közleyin.Közlenen malzemeleri ince ince doğrayın.Daha sonra zeytinyağ,limon,tuz ve pulbiberle harmanlayın.Salatanız hazır.
Afiyetler olsun




24 Mayıs 2013 Cuma

Sebzeli Noodle (Çin Eriştesi)


Herkese merhabalar,

Nerelerdesin diyenler vardır belki.Buralardayım hiçbir yere gitmedim fakat giden bişey varsa oda bozulan bir bilgisayar.Bana kötü bir sürpriz yapan bilgisayarımın bozumasıyla moraliminde bozulması bir oldu doğal olarak.Tamda tarifleri sıraya dizi dizi dizmişken.Bugün şunu koyarım sonra şunu,şunu,şunu diye planlar yaparken.Yıllardır tıkır tıkır çalışan bilgisayarım beni hüsrana uğrattı.Şimdi eşimin bilgisayarından yazmaya çalışsamda bu durumdan hiç hoşnut değilim.Çünkü alışkın olmadığım bir klavyede yazı yazmak çok sıkıcı.Bakalım bu durum,umarım çok uzun sürmez.Ama ben yinede kendimi şanslı hissediyorum.Herşeyi yedeklemiş olmanın verdiği mutlulukla avutuyorum kendimi.Sadece birkaç fotoğraf dışında giden pek bişey olmadı.Yazılmayı bekleyen tarif fotoğrafları gitseydi çoooook ama çok üzülürdüm.Allahtan başıma daha kötüsü gelmedi.Şükret bence diyenleriniz vardır eminim.Çünkü blogger arkadaşlarımın başına gelen şeyleri çok sık okuyorum.Pek içaçıcı şeyler değiller.Herşeyim gidebilirdide.




Bugün çin eriştesi yada çin makarnası denilen noodle tarifim var sırada.Nedir ne değildir bu Noodle derseniz linkte kısa bi açıklaması var.Bi çeşit çin yemeği olan noodle bizdeki makanaya benziyor.Çok çeşitli malzemelerle yapılabiliyor.Özel soslar ile tatlandırılabiliyor.Noodle deyince aklıma gelen tek şey Kung Fu Pandada ki sevimli panda Po olur hep.Filmden sonra noodle=panda oldu benim için:)

İzledizmi bilmiyorum ama onun noodle yeme sahneleri çok şekerdi.Filmden sonra aklıma onun gelmemesi imkansız gbi bişey oldu.O tombik pandanın noodle yemek için sarfettiği çaba beni çok güldürmüştü o zaman.Gizli saklı yemeye çalışan, noodle a  hasret bırakılmış zavallı panda po.Tipe bakarmısınız çok ama çok şirin yaratıklar bu pandalar bayılıyorum onlara.
Off of  neyse ben yemeklerden uzaklaşıp birazdan sinema dünyasına hatta hayvanlar alemine geçecek gibiyim sanki.Yavaş yavaş tarife geçmeli sanırım.Hepinize iyigeceler.
Ve eğer denerseniz bu güzel tarifi şimdiden afiyet olsun.



Sebzeli Noodle

Malzemeler

1/2 paket noodle (tık tık )
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
Zeytinyağ
Tuz
Soya sos(isteğe göre 2-3 kaşık)

Yapılışı

Kabak,havuç ve kırmızı biberi ince ince dlimleyin.Rendeleyebilirsinizde.
Çok az suda 10 dakika kadar haşlayın.Sonra sebzelerinizi tavaya alın ve zeytinyağda hafifçe soteleyin.Üzerine soya sosuda ekleyebilirsiniz.Ben bu yaptığımda kullanmadım.Sebzeleri haşladığınız suyu dökmeyin bu suda on dakika kadar eriştelerinizi pişirin.Sebzenin suyundanda faydalanmış olursunuz böylelikle.
Daha sonra istediğiniz dirilikte pişmiş olan noodlelarınızı süzüp tavadaki sebzelerle karıştırın.Ve noodlenız hazır.
Taze soğan,yeşil biber,mantar,tavuk gibi malzemelerlede çok lezzeli oluyor.Özelliklede tavuklu ve mantarlı.

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Deniz Börülcesi

Bir börülce merakıdır gidiyor.Tazesi,kurusu derken şimdi sırada deniz börülcesi var.Sarımsaklı yoğurtla yada bu şekilde bir sosla çok lezzetli oluyor.Diğer adıda tuzlu ot olan bu bitki gerçekten çok tuzlu o yüzden ben hiç tuz kullanmadım.Çok sağlıklı olduğu birçok deniz minerallerini içinde barındırmasından belli.Çok sağlıklı iyi hoşta tek hoşuma gitmeyen görüntüsü:)pek bi bakasım gelmiyor.Ama çok lezzetli bir bitki.Ekşimsi ve tuzlu tadı sarımsakla zeytinyağ ile  birleşince yedikçe yiyesiniz geliyor.Bu arada guatr hastalığınada iyi geliyormuş.Nedeni bol miktarda iyot içermesinden kaynaklanıyor.İsterseniz deniz börülcesi hakkında  Buradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Bu sağlıklı kalorisi düşük leziz salatayı sık sık yapın yiyin bence.Herkese afiyet olsun..

Güzel bir hafta dilerim:)

Deniz Börülcesi


  • 1 bağ deniz börülcesi
  • Sızma Zeytinyağ birkaç yemek kaşığı
  • Yarım limon
  • 1-2 diş sarımsak

Yapılışı

Kökleri çamurlu olan börülcelerin kök kısımlarını kesin.Birkaç kez sudan geçirin.İyice yıkayınki çamurundan arınsın.
Daha sonra bir tencerede su kaynatın.Ve kaynayan suya börülcelerinizi atın ve on dakika kadar haşlayın.Çok çabuk haşlanıyor.Çok fazla kaynatmayın.
Börülcelerinizi süzüp buzlu yada soğuk suya atın yeşilliğini kaybetmemesi için bu işlemi yapın.
Bu sayede daha yeşil görünecektir.
Daha sonra börülcelerinizin içindeki sert kısımlardan kılçıklarından kurtulmak için baş kısmından tutarak yeşil kısımlarını aşağı doğru çekerek ayıklayın.
Ayrı bi yerde sarımsakları rendeleyin.Zeytinyağ ve limonla karıştırın.Bu sosu ayıklamış olduğunuz börülcelerin üzerine gezdirin.Ama kesinlikle tuz eklemeyin.Çünkü börülce aşırı tuzlu bir bitki.






2 Mayıs 2013 Perşembe

Çilekli Puding

Bu aralar çilekli günler yaşıyoruz sanırım.Nereye baksam çilek görüyorum sanki.Ve en çok sevindiğim şey de çileklerin iyice güzelleşmeye başlamış olmaları.O koskocaman hormonlu çirkin hallerinden eser yok.Tezgahlarda minik minik kıpkırmızı çilekler var nihayet.Hele hele tezgahın önünden geçerken buram buram kokusu geliyorsa burnunuza tamamdır.Eeee hal böyle olunca harika bir ev yapımı çilekli puding yapmanın zamanı gelmiştir diye düşündüm.Yalnız şunu söyleyeyim bu bi tart dolgusuydu.Ben o dolgu kremasında ufak değişiklikler yaptım ve ortaya biraz atmasyon bi tarif çıktı.Un,süt ve şekerle hemencecik yapacağınız gayet basit bi tarif.Ortaya saçmapan ziyan olmuş bir sonuç çıkmasın diye biraz korktum ve malzemeyi çok az tuttum e tabi sonuç olarak dört kasecik bişey çıktı benden söylemesi.Şöyle amaaaan çok az bişey yapayımda hemen bitiversin dediğiniz günlerde tercih edebilirsiniz.Ya da malzemeyi çoğaltarak deneyin.Pişmanlık duymayacağınız lezzetli bi puding oluyor.Ama gerçek şu ki az ya da çok aslolan yüzde yüzzzzzz ev yapımı:)gerisi hikaye.



                                          


Çilekli Puding
Malzemeler

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı toz şeker
200 gr çilek

Yapılışı

Un,süt ve tozşekeri topaklanmadan pişirin.Ayrı bi yerde çileklerinizi blender ile iyice ezin.Biraz iride bırakabilirsiniz.Ardından çilekleri pişmiş olan muhallebiye ekleyin.Biraz kaynatıp ocaktan alın kaselere paylaştırın.