29 Ekim 2013 Salı

Makarna Salatası

Merhabalar
Epeydir bloğumda tatlı tarifleri yayınlıyordum.Bugün pratik basitmi basit bi makarna salatası tarifiyle.tatlılardan giden sırayı bozuyorum artık.

                                        
         
Genelde mayonezli ve yoğurtlu yaptığım makarna salatasını,ablamın önerisiyle sade olarak yapmaya başladım.Sanki böyle daha hoşumuza gidiyor gibi geldi.Ama tabi ara ara mayonezliyide yapıyorum.Makarnayı çok sevdiğimdenmidir bilmem her şekilde hoşuma gider.
Genelde bu salatada garnitür kullanılır bilirsiniz.Ama bu seferde değişik olsun dediğiniz zamanlarda bu malzemelerlede güzel bi salata hazırlayabilirsiniz.

       


        






Makarna Salatası
Malzemeler
  • 1 paket boncuk makarna
  • Kornişon turşu
  • Közlenmiş kırmızı biber
  • Taze soğan
  • Maydonoz
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Sızma zeytinyağ
Yapılışı

Makarnayı tuzlu suda haşlayın.Piştikten sonra süzün.Ve henüz ılıkken zeytinyağı ekleyin.Ayrı bi yerde minik minik doğramış olduğunuz köz biberleri,turşuyu ve taze soğanı ekleyin.Maydonozlarıda ince ince kıyın.Onlarıda ekleyin.En son olarakta istediğiniz bahartlardan koyabilirsiniz.Ben sadece kırmızı pul biber  kullandım..
Malzemelerden ne kadar eklediğimi yazmadım çünkü bu biraz sizin isteğinize kalmış.Kendi damak tadınıza göre siz ekleyin derim.
Afiyet olsun

24 Ekim 2013 Perşembe

Çikolatalı Browni ve Bloğumun 2.Yaş Günü:)

Herkese selamlar:)
Bloğumun 2.yaş günü bugün:)iki yıl olmuş blog dünyasına gireli.Çokta güzel olmuş.Tarif sayım çok az olsada bi şekilde iki yılı geçirmişim:)ama artık hızı kesmemek için elimden geleni yapıyorum.
Şöyle bu güne yakışır süper bi tarifle açılışı yapmak isterdim ama ben hakkımı browniden yana kullandım.Arşivde yayınlanmayı bekliyordu ne zamandır.

Bu tarif oktay ustanın bi tarifi.İlk yapışımda pek memnun kalmasamda ikincide zafere ulaşmanın verdiği mutlulukla elim fotoğraf makinasına yapışmıştı.Bu arada bu fotoğrafları ben çok sevdim.Ne zaman baksam kendimi çikolata havuzuna düşmüş gibi hissediyorum.İçi yoğun dışı yoğun çikolatası bol bol harika.


 

 

 
Yarın kendinize bi iyilik yapın ve kendinizi bu browniyi yapar halde mutfakta bulun.Yahu işim  gücüm var iştir,aştır,çocuktur,kilodur ne brownisi yaa bihter diyenleri duyuyorum.O zaman yapmayın tamam bu fotoğraflara bakıp yapacağınız uygun zamanı düşünün;)
    
    
                                       




Çikolatalı Browni
Malzemeler


  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 125 gr margarin isterseniz tereyağ
  • 200 gr bitter ya da sütlü çikolata
  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı kırık ceviz yada fındık
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bitter çikolata üzeri için(ben belcolade kullanmıştım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
  1. Yağınızı ve çikolatayı birlikte eritin.Sonra şekeri, tuzu koyup iyice çırpın.
  2. Yumurtaları teker teker ekleyip, unu, vanilyayı,kabartma tozunu ve kakaoyu ilave edip karıştırın. 
  3. Kakaolu karışıma cevizleri de ekleyip, tekrar karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağladığınız fırın kabınıza kek kalıbı ya da borcama yayıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  4.  Soğuduktan sonra benmari usulü erittiğiniz çikolatayı üzerine gezdirin kare kare ya da benim yaptığım gibi dilim dilim kesin ve ve browniniz sunuma hazır.
Afiyet olsun.
**Benmari Usulü: Fransız kökenli bir kelime olan Benmari’nin anlamı (Bain Marie) Marie’nin banyosu demekmiş. İskenderiyeli yahudi bir simyacı olan Marie isimli bir kadın, o dönemde altın eritme yöntemi olarak bu su banyosu yöntemini kullanırmış.Bu isimle anılmış ve  o şekilde sürüp gitmiş. Ama Benmari ismi artık altın ile değil daha çok mutfak ile ilgili bir terim olarak anılmaya başlanmıştır.Isıyla temas etmemesi gereken gıdalar için kullanılan bu yöntemde şöyledirki 
Küçük bir tencereye iki parmak kadar su koyun.Ve kaynatın. Tencerenin içine parçalara ayırmış olduğunuz çikolataların olduğu cam veya çelik kabı koyun.Su kaynadıkça çikolatalar erimeye başlayacak.Eriyince ocaktan alınki çikolatanız yanmasın.Tabi çikolatanın yanma derecesine dikkat edilmeli. Kasenin tabanının, suya değmemesine ve içine su kaçmamasınada dikkat edinki,çikolatanın formu bozulmasın.Kabın içine koyduğunuz çikolata, alttan gelen buhar ile yavaşça eriyecektir

22 Ekim 2013 Salı

Fırında Erişte

Fazla ara vermeden bişeyler paylaşsam iyi olacak diye düşündüm.Bloğa eklemeyi pek düşünmüyordum bu tarifi ama son anda kararımı değiştirdim.İçimde ukde kalır falan aman!ukdeler benim için tehlikeli içim içimi kemirir durur sonra:)
Erişteyi çok severim ama öyle çok yumurta kokusu hissetmeyeceğim.Yumurtayı sevmeme rağmen tatlı tuzlu ne olursa olsun yediğim şeyde buram buram ağır bir yumurta kokusu almak hiç hoşuma gitmez.Hele hele tatlılarda asla.
Erişte güzelse tabak tabak yiyeceğim yemeklerin en başındadır yok yok değiştereyim başındaydı desem daha doğru olacak.Kilo almaya başladığımdan beri artık bi tabakla yetinmeye çalışıyorum.
Düşünsenize üzerine kıymalı bir harç şöyle bol sarımsaklı yoğurtla ya da kaşar,parmesan,beyaz peynir rendelenmiş hali,belkide bol acılı bir domates sosu ile,ya da değişik sebzelerle harmanlanmış bir erişte hepsi kulağa çok hoş geliyor değil mi?
Ama ben bu sefer beşamel sosla fırında pişirdim.Normal makarna ile yaptığımdan daha da lezzetli oluyor.Ama tabi daha kalorili.

    
                         



Fırında Erişte
Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • Tuz
Beşamel sos
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ ya da sıvıyağ
  • 1/2 tatlı kaşığı tuzot
  • Muskat rendesi
Yapılışı
  1. Önce erişteyi tuz eklediğiniz kaynar suda iyice haşlayın.Çok hamur olmamasına dikkat edin çünkü fırındada kalacak
  2. Ayrı bir yerde beşamel sos için yağ ile unu kavurun.Yavaş yavaş sütünüzü ekleyin.
  3. Sosunuz kaynamaya başlayacak nuhallebi kıvamına gelecek.
  4. İsteğe göre baharatlarınız ekleyin.Baharat sevmiyorsanız sadece tuz ekleyin.Tuzot koyarsanız tuzu eklemeyin ya da muhakkak az ekleyin çok tuzlu olur.Ama bence tuzot ilavesi yapın ablamın tavsiyesiyle beşamel sosa tuzot eklemeye başlamıştım.Gerçekten çok leziz oluyor.
  5. Makarnanızı süzün ve pişireceğiniz fırın kabına alın.Üzerine beşamel sosunuz dökün ve bi güzel karıştırın.
  6. Fırında 180-200 derecede on dakika kadar tutun.Fırından çıkarıp rendelemiş oldğunuz kaşarları ya da herhangi bir peyniri serpiştirin.Ve kaşarlar nar gibi kızarana kadar fırınlayın.Ve eriştemiz hazır.Beş dakika kadar dinlendirin ya da sıcak sıcak yana yana yiyin:))
Afiyet olsun herkese.
Sevgiler





20 Ekim 2013 Pazar

Pembe Gül Muffin

Hepinizin geçmiş bayramını kutlarım.Umarım güzel bi bayram geçirmişsinizdir.Minik bi bayram arası verdik.Ve yine bloğumla başbaşayım.Daha önceden yaptığım bi tarif var bugün.Hatta sadece fotoğrafı var diyebiliriz.Çünkü tarifi hatırlayamıyorum:(ama içinde yoğurt olan bir muffin tarifiydi tek hatırladığım bu.Muffinleri küçük gül muffin kalıplarında yapmıştım.Atıştırmalık mini güller elde etmiştim.Çayın yanında süper oluyor.
Yalnız şu varki bu kekte pembe gıda boyası kullanmıştım.Ama korkmayın çok minik bi miktar.Kekler iyiydi güzellerdide hoşuma gitmeyen tek şey üzerlerinde oluşan küçük gözeneklerdi.Pek hoş durmuyordu ama yinede çok lezzetliydiler.Onları görmezden gelin artık.
Ara ara böyle tarifsiz fotoğraflar yayınlamayı düşünüyordum ama bu reçeteyi hatırlayamadığım için üzgünüm çünkü tatları güzeldi.Tarifleri yazmayınca unutuyorum e bide pek sık yapmazsam hiç aklımda kalmıyor.Artık yeniden yaptığımda aynı lezzeti yakalarsam paylaşacağım.Herkese güzel bir hafta dilerim.
Görüşmek üzere..

 



8 Ekim 2013 Salı

Muzlu Pasta

Mutluyum..
Çünkü bloğa sık sık yayın ekleme planım tıkır tıkır işliyor.Böyle sık aralıklarla ekleyince kendimi daha iyi hissettiğimi itiraf etmeliyim.Tembellik yapıp eklemede sorun yaşamam inşallah.

Canım sıkkınken ya da yorgunken hiç bloğa yazasım gelmiyor.Gerçi canım bişeye sıkıldıysa moralimi yerine getiren yegane şey blog yazmak o da ayrı.Ara ara bu şekilde de yazdığım oluyor.Ama bence bloğa bişeyler yazıp,tarif eklemek can sıkıntısını gidermek için yapılan bir şey asla olmamalı.En azından benim için öyle değil.

Dimi ama hakzısmıyım?Blog yazmayı ciddiye almak gerek diye düşünüyorum.Vakit öldürmek için yapılmamalı.Benim için blog yazmak sadece mutluluk vericidir ve paylaşımın güzelliğidir.Minik bi takipçi sayım var.Ve onlarla bişeyler paylaşmak süper bi his tek bildiğim bu:)

Bu akşamki tarif arşivde bekleyen bi tarifti.Eee artık yayınlasam iyi olacak diye düşünüyordum.Hem ne zamandırda bir tatlı tarifi vermemiştim.O yüzden iyi oldu.Artık bu aralar tatlı tariflerle gitsem iyi olacak aslında.Bol bol çikolatalı şeyler mesela.Ya da şöyle havuçlu tarçınlı kekler,baharatlı kurabiyeler nefis olur değil mi?bunlar kışın içimizi ısıtan tatlar arasında olmuştur hep.Yanında sıcak bi kahve ya da çayla harika gider.Hepsi nefis olur bence.Umarım sözümde durup bu dediklerimi uygulamaya geçiririm:))

Herkese iyi akşamlar mutlu haftalar dilerim..


       


Muzlu Pasta
Malzemeler

Pandispanyası için Mini Pastada kullandığım keki kullandım linkten ulaşabilirsiniz.

Kreması için
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Kakaolu yapmak isterseniz 2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su


        

Yapılışı

Pandispanyanız yeterince soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin.Pastanızın ilk katını hazırlayacağınız tabağa alın.Pastanızın ilk katını hazırlamış olduğunuz nescafeli karışımla hafifçe ıslatın.Bu arada diğer katınıda ıslatın.Islatmış olduğunuz ilk katın üzerine ılınmış olan kremanızdan koyarak güzelce sıvayın.Daha sonra üzerine dilimlemiş olduğunuz muzları yerleştirin yada istediğiniz diğer meyvelerden.Üzerine biraz daha krema koyun ama çok fazla değil.Sadece muzların üstüne koyacağınız kekin diğer yarısının yapışmasını sağlamak için.Şimdi kekin ikinci katını yerleştirin ve pastanızın üzerine kalan kremayı koyarak güzelce yayın.En son olarak benim yaptığım gibi üzerine çikolata rendeleyebilirsiniz

1 Ekim 2013 Salı

Tavuk Şinitzel

        

Dünya mutfağına Avusturya'nın kattığı harika bi lezzet var bugün sırada.Şinitzel..Pratik bişeyler hazırlasam dediğim anlarımda imdadıma yetişir hep.Tavuk etini her şekilde seviyorum.Hele hele konu şinitzelse o zaman daha da bi seviyorum.Şöyle ince ince ,nar gibi kızarmış nefis bi şinitzel çok mutluluk vericidir bence.Düşünsenize şöyle dışı çıtır çıtır içiyse yumuşacık:)Şipşak yapılacak yemekler arasında çok önemli bi yeri vardır benim için.Hele hele uzun bi aradan sonra yaptıysam daha da bi güzel geliyor bize.Unutmadan söyleyeyim Ben un yada galeta ununa sevdiğimiz baharatlardan,karışımlardan ekliyorum.Sizde dilediğiniz baharatı kullanıp değişik bir aroma katabilirsiniz şinitzelinize.Yok canım ne gerek var ben şinitzelimde baharat maharat istemem hiiiiiç gerek yok derseniz o size kalmış.Şinitzel her şekilde güzel ve lezizzzzz:)
Benim şinitzelim Viyana usulü olmasada bihter usulü bence tam size göre.


                                     

Tavuk Şinitzel
Malzemeler

9-10 adet tavuk göğüs eti (ince dilimlenmiş yada dövülmüş)
2 adet yumurta
1 su bardağı Galeta unu
1 su bardağı un
Sıvı yağ (kızartma için)
Tuz
Baharat

Yapılışı
Ayrı ayrı tabaklarda baharat eklediğiniz ununuzu,çırpılmış yumurta ve galeta ununuzu hazırlayın.İnce ince dilimlenmiş etlerinizi ilk önce una, sonra yumurtaya ve en son olarak galeta ununa iyice bulayın.Tüm malzemenizin ,tavuk dilimlerinin her yerine eşit olarak yapışmasını sağlayın.
Derin bir tavaya sıvıyağınızı dökün.İyice kızdırın.Ve tavuklarınızı kızartmaya başlayın şöyle alın sarısı bi renk alsınlar.İki tarafınıda iyice kızartın.
Kağıt havlu sermiş olduğunuz bi tabağa alıp fazla yağını alın.
Dilediğiniz garnitürle servis edin.

Sevgiler