29 Ağustos 2015 Cumartesi

Kakaolu İrmik tatlısı

En son yayınımdan sonra kısa yazılar yazsam bile sık sık yayın yapacağımı söylemiştim.Fakat yine olmadı.Hep Demir in üzerine atmayayım suçu.Benim biraz üşengeçliğim diyelim.Bu duruma üzülüyorum fakat devamlı bişeyler çıkıyor.Ve ben hep erteliyorum.Neyse artık bu akşam azıcıkta olsa vakit bulunca soluğu tabletin başında aldım.Pek istikrarlı bir tablo çizmesemde,yeniden başlıyorum bakalım hayırlısı:)
Pratik,hafif, benim pek meraklısı olmadığım bir tatlı tarifim var bu akşam.Hep burun kıvırdığım tatlıların başındadır.Fakat benim aksime eşim çok sever.Bende onunla biraz alıştım artık pek burun kıvırmıyorum diyebilirim.Ama irmiğin en güzel hali helvadır bence onuda söyleyeyim:)

                       


Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı kakao
2 paket eti kakaolu bisküvi
Süslemek için dilerseniz fındık,ceviz yadatarçın

Bazen kakao yerine bitter çikolatada koyuyorum.O zaman biraz daha tatlı oluyor şeker miktarını azaltın derim

İrmik,tozşeker,süt,kakao,hindistan cevizini tencereye koyup orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Hafif fokurdamaya başlayınca altını söndürün.Koyulaşmadı diye korkmayın sonradan koyu bir kıvam alıyor irmiğin etkisiyle.
Borcama muhallebinin yarısını yayın.Üzerine bisküvileri dizin.Sonra muhallebinin diğer yarısınıda yayın.Dilediğiniz gibi süsleyin.Dolapta iyice soğuduktan sonra sunuma hazır.