Güzel bir beğendi tarifim var bugün.Ben çok sık yapıyorum.Misafirlerimede yapmaya çalışıyorum.Beğeni alıyor bol bol.Sofrada hem çok şık duruyor.Hemde çok lezzetli bir yemek bence.Genelde dana etiyle yapıyorum.Bazende kuzu ile.Bugünkü hali kuzu ile yapılmış olanı.Hatta makbul olanıda odur şöyle bol kuzulu:)Böyle işte..Tatilde şunu yaptım bunu yaptım diye hiç uzun uzun anlatıp sıkmak istemiyorum sizleri.Sadece bi kaç fotoğraf karesiyle yazının sonunda özetledim.Yazımı yazmanın verdiği mutlulukla ve havanın kapalı olması sebebiyle ki bu havaya ben bayılırım çayım ve kitabımla dinlenmek üzere aranızdan ayrılıyorum.Herkese mutlu haftasonları diliyorum;)
Malzemeler
Eti için
1 kg kuzu kuşbaşı
2 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
4-5 Yeşil biber
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ya da tereyağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Birazda ablamdan aldığım özel baharat karışımından ekledim
Beğendisi için
1 kavanoz közlenmiş patlıcan
2-3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
Tuzot(miktarı damaktadınıza göre azar azar ekleyerek ayarlayın)
Rendelenmiş kaşar
Yapılışı
Kuşbaşı doğramış olduğunuz etinizi tencereye alın suyunu çekene kadar pişirin.
Soğanları küp küp doğrayın.Yağını ve soğanlarıda etlere ekleyin.İyice kavurun.Daha sonra minik minik doğradığınız biberlerle salçasınızıda ekleyip biraz kavurun.sonra domatesleri rendeleyip onlarıda ekleyip şöyle hafif bir fokurdatıp.Baharatlarınıda ekleyin.Bir bardak kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.Suyunu çekerse biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz ama çok sulu olmayacak.
O pişerken beğendisini hazırlamaya başlayın.
Beğendi için;
Tereyağda unu hafifçe kavurun.
Azar azar sütünüzü ekleyin topaklanmaması için azar azar ilave edin baktınızki oldu blender ınıza sarılın.
Tuzotunuzuda ekleyin.Mahalebi kıvamına gelince közlenmiş patlıcanınızı ekleyin.
Kesme tahtasında patlıcanınızı ince ince kıyın yada çatalla ezin.Ben hazır patlıcan kullandım.Tabi kendiniz közlerseniz oda süper olur.Ben kolaya kaçtım.
Ve yemeğimiz hazır.Tabaklara önce beğendisini alın üzerine etinizi koyun.Maydonoz gibi yeşilliklerle süsleyin.
Afıyet olsun herkese:)
Son olarak tatilde yediğim birkaç güzel lezzet fotoğrafı ve bizden bikaç kareyle veda ediyorum.
Fotoğrafını çekmediğim diğer lezzetler için üzgünüm ne yazıkki:(
7 yorum:
kuzu eti işin içindeyse yemek bence de daha leziz oluyor, eline sağlık. Tatil resimleride çok hoş..
Evet kesinlikle kuzu girince olaya lezzet kat kat artıyor.Çok teşekkürler:)
Sevgiler
Hünkar beğendi bana hep Ramazan ayını hatırlatır nedense. Çok nefis görünüyor. Ellerine sağlık.
Beyendili kebabı sevmeyen var mıdır acaba? Hele sizinki gibi kuzu etli olursa. Kalamar ve balık başta olmak üzere her şeye imrendim bu saatte. :)))) Çok da güzel yerlere gitmişsiniz. Resimler nefis.
Hatice hanım,çok teşekkür ederim.Haklısınız Ramazan'ın güzel yemeklerindendir çokta yakışır ramazana
Sevgiler:)
İlhan bey,beşamelli tatları sevmeyenler oluyor bazen.Ben sadece etinden alsam cümlesini ben çok duydum:)Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim
Tatile gidince ben de blogu boşlayıveriyorum hemen, şimdi kim yemek yapacak da fotoğraf çekecek diye bir üşengeçlik geliyor. Tatil fotoları da çok hoş. Bu arada bu aralar hünkar beğendi yapmayı da çok istiyordum, tarif süper denk geldi:) Sevgiler
Sormayın çok boşladım bende.Hele hele başka bi sorunda tatil dönüşü yemek yapma problemi:)) ama yavaş yavaş geçmeye başladı.Kışa hayırlısı diyorum bakalım bol bol yazarız inşallah:)çok teşekkür ederim şimdiden afiyet olsun
Yorum Gönder