1 Kasım 2018 Perşembe

Fırında Taze Otlu Somon





Çok ara vermeden lezzetli bir fırında balık reçetesiyle geldim.
Ablamdan öğrendiğim benim çok sevdiğim somonu daha da güzelleştiren nefis bi fırında otlu somon tarifi bu.İstediğiniz gibi taze soğan,maydanoz,dereotu,kişniş nane ne isterseniz ekleyebilirsiniz balığınıza.
Sadece somonla değil diğer balıklarlada çok güzel gidiyor bu otlu karışım emin olun deneyin sonuç sizi epey mutlu edecek.


Fırında Somon

Malzemeler

4 diş somon
2 kaşık zeytinyağ (çok fazla eklemeyin zaten somon epey yağlı ağır olmasın)
1 adet limon suyu (orta boy)
1 demet maydanoz küçük olacak
5-6 dal taze soğan
1 diş sarımsak
Tane karabiber
Tuz

Yapılışı
Taze soğanları ve maydanozları inçe inçe doğrayın
Diğer tarafta somonları  istenen miktarda tuz ve karabiber serpin
Ayrı bi kasede limon,zeytinyağ ve arzu ederseniz  sarımsağı karıştırın isterseniz tuz ve karabiberi bu karışımada ekleyebilirsiniz.
Sonrasında içine taze soğan ve maydanozuda ekleyin
Balıklarınızı istediğiniz ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizin üzerine hazırladığınız karışımı güzelce yayın 
Başlığında yerini karışım kaplasın
Fırın kabınızın üzerini yağlı kağıtla güzelce kapayın
190 derece üstü kapalı şekilde 20-25 dakika kadar pişirin daha  sonra üstü açık olarak biraz daha bi 5-10 dakika kadar pişirin.
Bu pişme süresi sizin fırınınızın ısısına balıklarınızın kalınlığına göre değişiklik gösterecektir.Siz balığın durumuna ve otların yumuşamasına göre pişme süresini kendinize göre ayarlayın.
Çok fazla pişirip kurutmamakta özen gösterin

Dereotu ve kişnişte ekleyebilirsiniz tarifinize evde hangi ot varsa hatta hepsi lezzet katacaktır.

Afiyet olsun
















                                     

        
           




Çoooook eskiden verdiğim bir tarif olan fırında tahin helvasınıda ekleyiverdim sizin için balığın üstüne 
çok iyi gider..


       
      





Fırında Tahin Helvası


Malzemeler
  • 200 gr sade yada fıstıklı tahin helvası (koska kullandım)
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1/2 limon 



Yapılışı
Tahini çatalla iyice ezin.Sonra üzerine limon suyunu ekleyin.Helvaya iyice yedirin.Sonra sütünüzü ekleyin.Hafif akışkan bir kıvamı olmalı.
Ve  karışımı ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın.Ben iki kişilik hazırladım epey fazla geldi.Siz dört kişilik olarak hesap edebilirsiniz bu malzemeleri.190 derecede 10 dakika kadar pişirin.Sonra ızgara kısmını açarak bir iki dakika üzerlerini kızartın.

Notlar
Fırından çıkarırken lütfen çok dikkatli olun.Ellere dikkat.Epey sıcak oluyor.Yerkende aynı şekilde biraz zor soğuyor.Fırın kabınızı çok doldurmamaya dikkat edin kabarıp taşabilir.























Hiç yorum yok: