1 bardak kadar hurma
6-7 adet incir
2 yemek kaşığı dövülmüş çiğ fındık
Yarım limon kabuğu rendesi
Su (çeyrek bardak bile koymadım kıvamına baka baka ekleyin yoğun olacak akışkan değil)

Yapılışı
İncir ve hurmayı iyice yıkayın sıcak suda bekletin bir 10-15 dakika kadar
Sonra suyu süzüp çekirdeklerini çıkarın biraz su ilavesiyle ronda dan geçirin su eklemesenizde çektikleri suyla bile güzel eziliyorlar ama yine de ben kıvam alması için biraz su ekliyorum.Sonra bu karışıma dövülmüş çiğ fındık ekleyin.Cevizde olabilir Limon rendesinide ekleyin o tatlı halini biraz kırıyor İyice karıştırın.işte marmelat kıvamındaki sürmelik banmalık sosumuz hazır.
Bir iki tatlı kaşığı kadar kakaoda ekleyebilirsiniz güzel oluyor hem o tatlı halinide alıyor biraz..
Fotoğraf çekmeden önce fındıkları eklemeyi unuttum sonradan eklediğim için fotoğraf sizi yanıltmasın görüntü değişiyor muhakkak ekleyin çünkü tadını çok farkettiriyor .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder