30 Ekim 2018 Salı

Fındıklı Kurabiye






Fındık kokusuyla evinizi saracak kıtır kıtır bir kurabiyeyle geldim bu akşam .Diğer yaptığım kurabiyelerden farkı sıvıyağlı olması çünkü sıvıyağ pek tercih etmem kurabiyede hatta şöyle diyeyim ederim ama illa ekleyeceksemde tereyağa ek olarak kullanırım.Bu tarif sizi hemen mutfağa sokacak ama size mutfakta pek vakitte kaybettirmeyecek emin olun o kadar pratik diyebilirim.Ben fındığı toz olarak kullandım ama siz kırık fındıkta kullanabilirsiniz.Deneyip beğenmeniz dileğiyle
Tarifimize geçersek


Fındıklı Kurabiye
Malzemeler

2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı fındık yağı diğer yağlarda olabilir
1/2 su bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı toz çiğ fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice çırpın
Ardından sıvıyağı ekleyin.Daha sonra nişasta, kabartma tozu ve vanilyalı son olarak unu ve toz fındığı ekleyin.
Yumuşak bir hamurunuz olacak.Çok sert bir hamur olmasın  o yüzden un miktarını kendiniz artık biraz göz kararınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın klasik kurabiye şekli verin
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve aralıklı olarak şekil verdiğiniz hamurları dizin üzerine birer tane fındığı hafifçe bastırarak koyun
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin çok fazla kızarmasını engelleyin.



                        

Hiç yorum yok: