Tarifimize geçersek
Fındıklı Kurabiye
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı fındık yağı diğer yağlarda olabilir
1/2 su bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı toz çiğ fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Yapılışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpın
Ardından sıvıyağı ekleyin.Daha sonra nişasta, kabartma tozu ve vanilyalı son olarak unu ve toz fındığı ekleyin.
Yumuşak bir hamurunuz olacak.Çok sert bir hamur olmasın o yüzden un miktarını kendiniz artık biraz göz kararınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın klasik kurabiye şekli verin
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve aralıklı olarak şekil verdiğiniz hamurları dizin üzerine birer tane fındığı hafifçe bastırarak koyun
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin çok fazla kızarmasını engelleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder