Selamlar.... sevgiler dileyerek iyi haftalar diliyorum herkese..
Severek yaptığım bi tarifte bugün sıra.Son kalan bir iki dilimi unutmadan fotoğraflandırdım.Genelde şunu bloğa koymalıyım unutmadan fotoğrafını çekeyim diyorum ama evde iki kişi olduğumuz halde pasta,kek hiçbir şeyden eser kalmıyor:) çabucak yiyip bitiriyoruz.Ama bu sefer unutmadım. Şu telefonların hatırlatmaları olmasa ne yapacağım bilmem.İyimi yapıyorum bilmiyorum ama fena alıştım sanırım şu alarmlara..Neyse bu tarifim ablamın arkadaşı sevgili Selda ablanın tarifi .benimde en çok sevdiğim lezzetlerden biri.Bu güzel tatlının tarifine geçiyorum şimdi..
- 3 paket eti burçak bisküvi
- 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket krem şanti (kutudaki tek poşet)
- 1 çay kaşığı tarçın (tarçını bol seviyorsanız arttırabilirsiniz)
- Sütü tencereye alın.İçine yumurta sarısı,un,nişasta ve şekeri ekleyin.Önce içindeki malzemeleri güzelce karışrınki topaklanmasın.Sonra kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kada pişirin.
- Ayrı bi yerde krem şantinizi hazırlayın.Onun içinde ayrıca bi su bardağı süt kullanın.İyice koyulaşana kadar çırpın.Muhallebinizin içine hazırlamış olduğunuz krem şantiyi ekleyin ve mikserle iyice çırpın.Muhallebiye şantiyi güzelce karıştırın.Tarifte 1 yemek kaşığıda margarin ekleyin diyor.Ama ben şanti epey yağlı olduğu için eklemiyorum.
- Dikdörtgen yada kare borcama bisküvileri yanyana dizin.Benim borcamıma yanyana 4 tane sığıyor .Eğer küçük borcama yaparsam 3 tane falan oluyor yanyana.Bu kullanacağınız üç paket bisküviden 7-8 adet ayrı bi yere ayırın.
- İlk bisküvi katını dizip üzerine muhallebili karışımdan güzelce yayın tüm bisküviyi örtecek şekilde..Sonra ikinci katı dizin.Bisküvileri ilk katı dikey,ikinci katıyatay olarak dizerseniz daha iyi oluyor.Sonra kalan muhallebiyide ikinci katın üzerine yayın.
- Ayrıdığınız bisküvileri rondada, üzerine bi çay kaşığı tarçınıda ekleyip.Toz haline getirin.Rondo yoksa bir poşetin içine koyup iyice ezin toz haline gelene kadar.
- Tatlınızı oda sıcaklığında soğutup.Buzdolabına alın.Rondoda toz haline getirdiğniz karışımlada üzerini güzelce kaplayın.Bu karışımı ayrı biyerde tutup servis ederkende üzerine serpebilirsiniz.
41 yorum:
güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgilerimle..
Vallahi canım çekti.
Ellerinize sağlık.
Burçak sever anne Çiğdem
ellerinize sağlık,nefis bir görüntü..
ellerıne saglık,görüntü nefis
canım etkinliğe katılımın için çok teşkkürler tarifini aldım ve yayınladım sevgiler.
çok sevdiğim pastalardan birisi ellerine sağlık...
Çok severim burçak bisküviyi,
mutlaka denemem lazım :)
görüntütü çok güzel tahmin ediyorumki tadıda öyle.
tarifi aldım müsadenizle,
ellerinize sağlık.
ne kadar guzel bir goruntu bitanem.fazla soze gerek yok.ellerine saglik.
eminim çok güzeldir tadı ellerine sağlık.
Arenandfamıly-Çok teşekkürler
Oğlak kızları-Haklısınız vallahi hep görüyoruz bişeyler bloglarda sonra canımız çekiyor:)
anne eli gibi-Çok teşekkürler:)
heden- çok teşekkür ederim:)
özlem-kolay gelsin sevgiler bendende.
Şehrinaz-teşekkür ederim:)
pembe bloğum-Tadıda güzel.. burçağı seviyormussunuz madem yapın derim.Bende çok sevdiğim için sık sık yaparım.Hemde pratik.Tabiki alabilirsiniz.Afiyet olsun şimdiden.sevgiler
u.aydın-çok teşekkürler:))
aylin-çok teşekkürler..
bitanem mimledim seni .bloguma ugrarmisin.bekliyorum.sevgiler.
Çok hafif ve lezzetli bir tatlıya benziyor. Ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim..:)
eti burçak da nasılll lezzetli bir bisküvi yahu :) pek severim, bu da ondan mukabil pek güzeldir eminim. ellerine sağlık.
Kahve Dükkanı
Evet çok lezzetli bende çok seviyorum.Teşekkürler:)
Merhaba. İadeyi ziyarete geldim :) Çok hoş bir blogla karşılaştım. Fotoğraflarınız da çok güzel.
Bu tür tatlılardan ben de çok hoşlanırım. Genellikle hafif olurlar. Güzel olduğundan eminim. Ellerinize sağlık.
Görüşmek üzere.
çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık
Deniz- Hoşgeldiniz:)ziyarete sevindim..sevgiler
Sarımutfak-Çok teşekkürler:)
resmen gel beni ye diyo o dilim sanki bana :))
bayilirim sütlü tatlilara, ellerine saglik muhtesem olmus...
Çok çok teşekkürler ederimm:)
bugün bu tarifi deneyeceğim.keşke kaç kişilik olduğunu da yazsaydınız.
merhabalar kaç kişilik olduğunu yazmadım ama yaptığımda 9-10 kişiye yetecek kadar çıkıyor.Borcamın küçüklüğüne büyüklüğüne göre değişiyor.Yada bisküvileri dizme sekline göre.Kolaylıklar dilerim şimdiden afiyet olsun.Umarım beğenirsiniz.
sevgiler
magnolia puddinge benziyor süper ! :))
-----
http://hayattanyenilikler.blogspot.com/ takip ederseniz sevinirim daha yeniyim :) biraz diyet biraz hayatın lezzetlerinden bahsetmeyi planlıyorum, umarım faydalı olabilirm :)
Beğenmenize sevindim.Bende bi bloğunuza ziyarete geliyim.
sevgiler
Tuba hanım çok teşekkür ederim.Denerseniz bende çok sevinirim.Bende yeni sayılırım sizin gibi.Hayırlı olsun ozaman tekrar görüşmek üzere.
sevgiler:)
Merhabalar..Fırsat buldukça takip ettiğim bloglardaki tarifleri inceliyorum ve siz de takiplerim arasındasınız ve en sevdiğim tatlılardan birine daha rastladım.Ellerinize sağlık,bu tür tatlıları çok severim ve yaparım.
Merhabalar çok teşekkür ederim.Beğenmenize sevindim
Sevgiler
Vee.Bu tatlının hemen hemen tüm versiyonlarını yapan ben,burçak bisküvi ile denememiştim ve sizden esinlenerek sonunda yaptım.Şuan soğumasını bekliyorum,umarım çok güzel olmuştur.Bloğumda sizden de bahsettim.Tarif için tekrar teşekkürler.Sevgiler..
:)) inşallah beğenirsiniz güzel olmasını dileyelim.Şimdiden afiyet olsun o zaman çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için
Sevgiler
Merhaba tatlınıza bayıldım ve zorlada olsa amerıkada burcak bıskuvı buldum sadece nısasta kısmını atladım nısastasız pusıng guzel olurmu bırde krem santı henuz onları bulamadıgım ıcın:)
Merhabalar Ece hanım Amerikada bulamamnıza şaşırdıma aslında.Ben nişastasız olarak hiç denemedim bu tatlıyı.Ama nişasta madem yok un mıktarını arttırarak bı deneyin diycem mesela 5 kaşık un kadar olabilir ama inanın nasıl olur denemediğim için bişey diyemiycem.Krem şanti konusuna gelirsem krem şanti hoş bir kıvam veriyor koymasanızda olur ama benim bu tarifime pek benzemez.Bakalım sonuçtan memnun kalacakmısınız ama umarım tüm malzemeleri bulursunuz:)
Sevgiler
Akşam ikinci kez yaptım ve yine bugüne kalmadı:)Güzel bir tarif, hem hafif hemde lezzetli:) yanlız benim yaptığım nedense biraz cıvık oluyor servis kısmında dağılıyor, tamda yazdığınız gibi yapıyorum ama anlamadım neden öyle oluyor. Yine de bizim evin kadrolu tatlılarından oldu:) Teşekkürler:)
Beğenmenize sevindim:)öyle çok kalıp gibi kesilen bir tatlı olmuyor.Benim yaptığımda hafif dağılıyor tabağa alırken.Düzgün kareler olmuyor pek.Ama isterseniz eğer çok cıvık oluyorsa nişasta yada unu bi kaşık daha fazla koyup deneyebiirsiniz.Bende teşekkür ederim:)
Sevgiler
Bu tatlıdan arkadaşın evinde yedim çok beğendim. .buda eminim güzeldir...acaba bisküviler de erime oluyo mu
Adsız,teşekkürler hayır olmuyor sadece çok yumuşuyor
Öncelikle ellerinize saglik :)
Acaba krem santiyi muhallebi soguduktan sonrami koyuyoruz yoksa sicakkenmi ?
Teşekkür ederim.Sıcakkende eklenebiliyor.Ama ben bikaç dakika bekleyip öyle ekliyorum.Bikeresinde unutup çok ılındığındada ekledim
Merhaba ben bu işlerde daha yeniyim ve vanilya derken şeker vanilin mi yoksa başka bir şey mi kullanmamız lazım :)
Evet şekerli
Son zamanlarda gördüğüm en güzel yemek bloglarından bir tanesi, başarılar dilerim:)
Bende sizi siteme beklerim, ziyaret edip bir yorum atarsanız cok mutlu olurum.
http://yemek-ye.net/
Yorum Gönder