4 Nisan 2013 Perşembe

Kuru Börülce Salatası

Merhabalar hepinize,
Umarım herkes iyidir.Ve umarım benim gibi diş ağrısıyla uyuyup uyanmak zorunda kalmıyorsunuzdur.Bir sürü çürük,bi dolu kanal tedavisi kaplama şu bu derken uzun bi süre dişçiden çıkamayacağım belli oldu maalesef.Başımı şöyle bi yerinden çıkarıp bi yere bırakabilmeyi isterdim şu anda:) Şu anda o manzarayı düşününce pek hoş bi görüntü olmuyor haklısınız ama bana sanırım çok iyi gelirdi.Özelliklede şu anda kafamdaki zonkkkk...zonk... zonkkkk sesinden o kadar bunaldımki.Hemen bloğun başına geçip yeni bi yayınla oyalanmak istedim.İyimi gelir sizce nedersiniz?bence çoooook iyi gelir hatta şu anda kafamı o sesten biraz olsun uzak tutabildiğimi hissediyorum.Bugünkü tarifim, bugünlerde benim için yemeye pek müsait olmayan bi tarif.Kuru börülce salatası..Düşünün yani onu bile zor yiyorum bu aralar.Bi bitse süper olacak.Öyle işte sizi diş problemlerimle pek sıkmayayım.Asıl meseleye gelelim bakalım.Asıl mesele geç keşfettiğim ama hayranı olduğum Börülceeeee...Börülceyi ilk yediğimde çok hoşuma gitmişti ve o günden sonra çok sık yapar oldum.Tabi bu bahsettiğim kuru börülce.Taze börülce salatasıda ilerde huzurlarınızda olacak.Kışında bol bol tükettik bu tarz salataları ama yazın yeri bi ayrı oluyor dimi ama.Ferahlatıcı etkisini düşünürsek tam bi kurtarıcı.Tek öğün olarak bile gayet doyurucu oluyor.Şöyle sıcaktan çok bunaldığınız bi yaz günü, dolapta soğuk soğuk yiyebileceğiniz salataların,sütlü tatlıların olduğunu düşünmek bile insanı serinletiyor.Arkadaşlar bu arada burdan bittermutfakta facebook sayfamında duyurusunu yapmış olayım.Beklerimm:)




Kuru Börülce Salatası

Malzemeler
  • 2 Su bardağı börülce
  • Kornişon turşu
  • Taze soğan
  • Sızma zeytinyağ
  • Kırmızı köz biber
  • Maydonoz
  • Nar ekşisi
  • Limon
  • Tuz
  • Sirke (ben eklemedim ama öylede çok lezzetli oluyor)
Yapılışı

Börülcelerinizi akşamdan suya koyup bekletebilirsiniz.Ertesi gün suda iyice yumuşayana kadar haşlayıp süzün.Ben akşamdan suda bekletmedim düdüklü tencerede bi on dakika haşladım.Ayrı biyerde zeytinyağ,limon ve nar ekşisi karışımın hazırlayın.Tüm malzemenizi minik minik doğrayın.Haşlamış ve suyunu süzmüş olduğunuz börülcelerin üzerine doğradığınız bu malzemeyi ve salata sosunuzuda ekleyip.İyice harmanlayın.işte bukadar şimdiden afiyet olsun..

12 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok geçmiş olsun dayanılması en zor şeylerden biridir diş ağrısı.İnşallah en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.Bende geç tanıştım bu güzel lezzetle çok seviyorum ellerinize sağlık.Sevgiler:))

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Bihtercim, salatan mükemmel olmuş.
Ben börülceyi sirkeli ve sarımsaklı çok seviyorum. Ellerine sağlık, sevgiler.

Deniz dedi ki...

Börülcelerin görüntüsü hep hoşuma gider ama kurusunu hiç yemedim :) Çok güzel görünüyor salatada da. Ellerine sağlık.

bittermutfakta dedi ki...

Hatice,çok teşekkür ederim.Bitsede kurtulsam çok iyi olacak:)

Lezzetli Sanatlar,bak sarımsakta ekliyorum bazen onu yazmayı unutmuşum:)Çok teşekkürler beğenmene sevindim
sevgiler

Deniz,kurusununda güzel bi tadı var tavsiye ederim.
Teşekkürler

kalpkurabiye dedi ki...

hamilelikte ölüp ölüp dirildim diş agrısından :( bilirimm:(
geçmiş olsun canım..
salatanda harika ellerine sağlık:)

bittermutfakta dedi ki...

Deniz,çok teşekkür ederim.Artık bitti gibi:)ağrılar gitti sayılır.Hamilelikte kimbilir ne zor olmuştur:(
sevgiler

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Geçmiş olsun:((Bu arada salatalar oldukça güzel görünüyor.Blogunu takibe aldım canım.Bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler..

bittermutfakta dedi ki...

Büşra teşekkürler.Gelirim tabiki:)
çok çok sevgiler

durme durme dedi ki...

Bloğun ismi çok hoşuma gitti, keyifli bir blog, ziyarete geldim, bana da beklerim. Börülceyi çok severim, haşlayıp boranisini yaparız biz. Üzerine tereyağında pul biber kavurup dökeriz. Elinize sağlık. Sevgiler...

bittermutfakta dedi ki...

Merhabalar begenmenize sevindim.Boranisini merak ettim cok guzel oluyodur eminim.Tesekkurler
Sevgiler

yesimdusova dedi ki...

merhaba çok güzel görünüyor bu akşma için bende denyeceğim..

bittermutfakta dedi ki...

yeşim hanım çok teşekkür ederim afiyet olsun