![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLrGvn5VxfZ7C9w4_2QuYyxhyphenhyphenjLke1ISW8dJ6QXfI8EgdUyTWaf4qB9GrMAJzuR1DrhE2VLT8NNncdcQUFmYIu82q9UWsmEehuUIc_4KhAr_ipyHMSM8vAfbOtL3Q7kIUEJXQzIgGf5WA/s640/karn%25C4%25B1bahar3.jpg)
Fırınlıyorum,kızartıyorum,haşlıyorum...Bugünse sulu yemeğini yaptım ilerde değişik hallerinide paylaşıcam inşallah :)
malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 adet soğan orta boy
- 2 yemek kaşığı salça(domates-biber karışık kullanıyorum)
- 200 gr kıyma
- Sıvı yağ
- Tuz ve karabiber
- 1-2 tutam maydonoz
- Karnabaharlarınızı güzelce yıkayıp.Koçanlarına ayırıdıktan sonra bi on dakika kadar suda haşlayın.Ve süzün.
- Soğanınızı yemeklik ince ince doğrayın.Sıvı yağda kavurun.Hafif kavurduğunuz soğanın üzerine kıymanızıda ekleyin güzelce kavurun.Kıymanız suyunu çeksin.
- Salçanızıda bu karışıma ekleyin.Kokusu hafif gidecek kadar onuda kavurun.
- Karnabaharlarınızı tencereye alın üzerini çok fazla geçmeyecek kadar sıcak suyunuzu ekleyin.Çok fazla karıştırmamaya dikkat edin.Ön haşlama yaptığımız için dağılıp parçalanmasınlar.
- İyice yumuşayana kadar pişirin.Ve ocaktan almanıza 5 dk kala tuzunu ve karabiberinide ekleyin.
- Yemeğinizin altını kapayıp.İnce ince kıymış olduğunuz maydonozlarıda üzerine ekleyip hafifçe karıştırın.
Not:Karnabaharınıza yarım çay kaşığı kadar muskatta ekleyebilirsiniz.Güzel bir lezzet katacaktır..Ayrıca
yemeklere tuzunu geç koyarsanız sebzelerinizin renginin solmasını ve geç pişmesini engellemiş olursunuz.. Afiyet olsun..
16 yorum:
merhaba arkadaşım aramıza hoşgeldin:)
çok güzel paylaşımların var ben pasta ve profitrole bayıldım
görüşmek dileğiyle
Merhabalar..teşekkür ederim ziyaretiniz icin.Bende blogunuzu severek takip ediyorum.görüşmek üzere
Bol kıymalısını çok severim.Aslında en güzeli kızartması bana göre ama ahhh şu kaloriler yokmu..:))
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Teşekkür ederimmm..sağolun.vallahi Bende kizartmasina bayılırım.Ama dediğiniz gibi kaloriler yüzünden hep yapamıyoruz.Bazense hic takmadan kafama yiyorum:) nolursa olsun diyorum..cok memnunoldum yorumunuz icin teşekkürler.
Sevgiler
Merhaba en sevdiğim yemeklerden biridir elinize sağlık sevgiler...
Merhaba:)benimde en sevdiklerimdendir.Teşekkürler yorum için tekrar görüşmek uzere:)
karnabahara bayılırım, salatasını ve kızartmasını yaparım, böyle hiç denemedim. çok hoş bir blogun var, özellikle fotoğrafları pek beğendim :) ellerine sağlık.
Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Çok teşekkür ederim ne mutlu bana beğendiyseniz.Bende yeni yeni alışmaya çalışıyorum bloguma daha çok yeni:)Bendende size sevgiler..tekrar görüşmek üzere
Eskiden hiç yemediğim, ama şimdi bayıldığım bir yemek karnabahar. Ellerine sağlık, nefis olmuştur eminim. Sevgiler.
Merhaba teşekkürler yorum için..nefis oldu gerçekten bende cok severim..Valla sizinde un helvası nefis görünüyordu.:)sevgiler bendende
merhabalar,
ne güzel bir blog olmuş aramıza hoşgeldiniz, karnabaharın her haline bayılırım bende ellerinize sağlık çok güzel olmuş, bana da beklerim inşallah güzel paylaşımlarla buluşmak üzere sevgiler...
ımmm bayılırım
ellerine sağlık canım
hayırlı bayramlar
bir ben mi sevemedim karnıbaharı bilmiyorum :( ama karnıbahar turşusuna bayılırım .. güzel görnüyor. ellerine sağlık.. ama o kokusu yüzünden sanırım uzun yıllar yapmam :(
merhabalar:)hepinize
olsada yesek suzan-blogu begenmenize cok sevındım.Sizinde blogunuz cok hoş ufaklıklarada maşallah cok tatlılar..görüşmek üzere
Sarımutfak-Hande- bende severim çok:) Sizede iyi bayramlar çok çok memnun oldum görüşmek üzere inşallah
mutfak teyze-Merhabalar:) ben hiç yemedim turşusunu eminim lezzetli oluyordur.Merak ettim.Kokusu vallahi benimde pek hoşuma gitmiyor bazen ama limon suyu ile biraz kokuyu yok etmeye çalışıyorum..İşe yarıyor.Sevgilerimle görüşmek üzere..
çok severim bu yemeği bende yapmalıyım:)
hoşgeldin:)
sevgiler:)
Hoşbuldum:)merhabalar
Memnun oldum bende bi blogunuza ziyarete geliyim:)
Bendende sevgiler..Güzel paylaşımlara inşallah
Yorum Gönder