30 Ekim 2011 Pazar

Karnabahar

      Artık bu kadar tatlıdan sonra bir sebze yemeğinin sırası geldi diye düşünüyorum.En sevdiğim yemeklerden biri olan karnabahar tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle.Aslında siteye tarifi koymak aklıma gelmemişti.Fakat yerken neden olmasın, maksadım paylaşmak diye düşünüp kendimi bilgisayarın başında buldum.Aslında pek sevilmez ama ben karnabaharın her türlü halini seviyorum.
Fırınlıyorum,kızartıyorum,haşlıyorum...Bugünse sulu yemeğini yaptım ilerde değişik hallerinide paylaşıcam inşallah :)

      malzemeler:

  • 1 adet orta boy karnabahar 
  • 1 adet soğan orta boy 
  • 2 yemek kaşığı salça(domates-biber karışık kullanıyorum)
  • 200 gr kıyma
  • Sıvı yağ
  • Tuz ve karabiber 
  • 1-2 tutam maydonoz
       Yapılışı :
        
  1. Karnabaharlarınızı güzelce yıkayıp.Koçanlarına ayırıdıktan sonra bi on dakika kadar suda haşlayın.Ve süzün.
  2. Soğanınızı yemeklik ince ince doğrayın.Sıvı yağda kavurun.Hafif kavurduğunuz soğanın üzerine kıymanızıda ekleyin güzelce kavurun.Kıymanız suyunu çeksin.
  3. Salçanızıda bu karışıma ekleyin.Kokusu hafif gidecek kadar onuda kavurun. 
  4. Karnabaharlarınızı tencereye alın üzerini çok fazla geçmeyecek kadar sıcak suyunuzu ekleyin.Çok fazla karıştırmamaya dikkat edin.Ön haşlama yaptığımız için dağılıp parçalanmasınlar.
  5. İyice yumuşayana kadar pişirin.Ve ocaktan almanıza 5 dk kala tuzunu ve karabiberinide ekleyin.
  6. Yemeğinizin altını kapayıp.İnce ince kıymış olduğunuz maydonozlarıda üzerine ekleyip hafifçe karıştırın. 
      Not:Karnabaharınıza yarım çay kaşığı kadar muskatta ekleyebilirsiniz.Güzel bir lezzet katacaktır..Ayrıca 
yemeklere tuzunu geç koyarsanız sebzelerinizin renginin solmasını ve geç pişmesini engellemiş  olursunuz..       Afiyet olsun..
                

16 yorum:

Nehir Butik Pasta dedi ki...

merhaba arkadaşım aramıza hoşgeldin:)
çok güzel paylaşımların var ben pasta ve profitrole bayıldım
görüşmek dileğiyle

bittermutfakta dedi ki...

Merhabalar..teşekkür ederim ziyaretiniz icin.Bende blogunuzu severek takip ediyorum.görüşmek üzere

Unknown dedi ki...

Bol kıymalısını çok severim.Aslında en güzeli kızartması bana göre ama ahhh şu kaloriler yokmu..:))
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

bittermutfakta dedi ki...

Teşekkür ederimmm..sağolun.vallahi Bende kizartmasina bayılırım.Ama dediğiniz gibi kaloriler yüzünden hep yapamıyoruz.Bazense hic takmadan kafama yiyorum:) nolursa olsun diyorum..cok memnunoldum yorumunuz icin teşekkürler.
Sevgiler

Özgen dedi ki...

Merhaba en sevdiğim yemeklerden biridir elinize sağlık sevgiler...

bittermutfakta dedi ki...

Merhaba:)benimde en sevdiklerimdendir.Teşekkürler yorum için tekrar görüşmek uzere:)

LeylaK dedi ki...

karnabahara bayılırım, salatasını ve kızartmasını yaparım, böyle hiç denemedim. çok hoş bir blogun var, özellikle fotoğrafları pek beğendim :) ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

bittermutfakta dedi ki...

Çok teşekkür ederim ne mutlu bana beğendiyseniz.Bende yeni yeni alışmaya çalışıyorum bloguma daha çok yeni:)Bendende size sevgiler..tekrar görüşmek üzere

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Eskiden hiç yemediğim, ama şimdi bayıldığım bir yemek karnabahar. Ellerine sağlık, nefis olmuştur eminim. Sevgiler.

bittermutfakta dedi ki...

Merhaba teşekkürler yorum için..nefis oldu gerçekten bende cok severim..Valla sizinde un helvası nefis görünüyordu.:)sevgiler bendende

olsada yesek suzan dedi ki...

merhabalar,
ne güzel bir blog olmuş aramıza hoşgeldiniz, karnabaharın her haline bayılırım bende ellerinize sağlık çok güzel olmuş, bana da beklerim inşallah güzel paylaşımlarla buluşmak üzere sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

ımmm bayılırım
ellerine sağlık canım
hayırlı bayramlar

mutfakteyze dedi ki...

bir ben mi sevemedim karnıbaharı bilmiyorum :( ama karnıbahar turşusuna bayılırım .. güzel görnüyor. ellerine sağlık.. ama o kokusu yüzünden sanırım uzun yıllar yapmam :(

bittermutfakta dedi ki...

merhabalar:)hepinize

olsada yesek suzan-blogu begenmenize cok sevındım.Sizinde blogunuz cok hoş ufaklıklarada maşallah cok tatlılar..görüşmek üzere

Sarımutfak-Hande- bende severim çok:) Sizede iyi bayramlar çok çok memnun oldum görüşmek üzere inşallah

mutfak teyze-Merhabalar:) ben hiç yemedim turşusunu eminim lezzetli oluyordur.Merak ettim.Kokusu vallahi benimde pek hoşuma gitmiyor bazen ama limon suyu ile biraz kokuyu yok etmeye çalışıyorum..İşe yarıyor.Sevgilerimle görüşmek üzere..

Unknown dedi ki...

çok severim bu yemeği bende yapmalıyım:)
hoşgeldin:)
sevgiler:)

bittermutfakta dedi ki...

Hoşbuldum:)merhabalar
Memnun oldum bende bi blogunuza ziyarete geliyim:)
Bendende sevgiler..Güzel paylaşımlara inşallah