Pandispanya malzemelerimiz
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- Eğer kekimizi kakaolu yapacaksak benim gibi 3 yemek kaşığı kakao koyabilirsinizzzz
1 yada 2 paket hazır çikolata sos
(Sütünü azaltıp koyu kıvamlı hazırlarsak daha hoş olur özellikle benim gibi daire şeklindeki parfe kalıplarından kullandıysanız kalıptan çıkarırken pandispanyanızın arasından akmamış olur)
Yapımı
- Yumurtalarımızı ve şekerimizi bir kaba alın güzelce çırpın.
- Şekerin iyice eridiğinden emin olduktan sonra sıvı yağı ekleyin.Kısa bi süre daha çırpın
- Ayrı bi yerde elediğimiz kakaoyu,unu,vanilya ve kabartma tozunuda ekleyip karıştırın.
- Eğer çikolata yoğunluğunu seviyorsanız ben birazda çikolata rendeledim.
- Kek kalıbınızı güzelce yağlayıp unu serptikten sonra 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin.(Ben 24 cm lik yuvarlak kelepçeli kek kalıbımı kullandım.)
- Pişme süresi fırından fırına değişiklik göstereceğinden, kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin.Kekinizin tam ortasına kürdanı batırın eğer temiz çıktıysa kekiniz pişmiş demektir.İlk 15-20 dakika fırınızın kapağını açmamaya özen gösterinki.Pandispanyanız puff diye sönmesin :)
- Pasta kekimizi fırından aldıktan sonra soğmaya bırakın.Soğuduktan sonra Uzun tırtıklı bir ekmek bıçağıyla ortasından yatay bir şekilde kesin.
- Sonra mini çember kalıplarla yada geniş ağızlı bir bardak yardımıyla yuvarlak parçalar kesin.Artık par a sayısı kalıbınızın büyüklüğüne bağlı.Parçaları kestikten sonra aralarda kalan kek parçalarınıda değişik şekillerde değerlendirebilirsiniz.
- Parçaların üzerini ıslatmak için ben ılık sütle erittiğim şeker kullandım.Bu karışım nescafeyle yada meyve suları ilede hazırlanabilir.
- Kestiğiniz parçaların her birini ıslattıktan sonra bir katın üstüne çikolata sosunu dökün.Sonra diğer katı üstüne koyarak o katında üstüne sosunuzu dökün.Az yada bol dökmek size kalmış.Bu işlemleri her parça için uygulayın.
- Bu hazırladığınız mini pastacıkların arasına fıstık,draje vb gibi malmemeler koyabilirsiniz.
- En son pastanızın üzerini hindistan cevizi yada rendelenmiş çikolata koyarak süsleyebilirsiniz hoş olur.
- Dolapta 2-3 saat dinlendirip sunabilirsiniz.
Notum: Kalıpla çıkardığınız keklerin kenarlarından kalan parçalarla çeşitli parfeler,pudingli pastalar yapabilirsiniz.Çok fazla bişey çıkmıyor ama değerlendirmiş oluyorsunuz.Ben o parçaların üzerine yalancı tavuk göğsü dökerek.Borcama koydum ve gayet lezzetli oldu.
Afiyetler olsun..
8 yorum:
Hımmm :)
Pek güzel görünüyor, karnımdan sesler getirecek kadar hatta :)
Merhaba.Cok teşekkürler begenmenize sevindim..:)
ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor gerçekten.
seni izlemeye aldım sevgiler
afiyet olsun:)memnun oldum teşekkürler sevgiler bendende..
harika görünüyor elinize sağlık ben de bloguma beklerim: http://chefthekitchen.blogspot.com/
sevgilerle
Bir yeni anne,çok teşekkür ederim:)ziyarete geleceğim tabiki
sevgiler
Elinize sağlık, nefis görünüyor..
Teşekkürler Çağnur hanım
Yorum Gönder