7 Mart 2012 Çarşamba

Fırında Somon




Bloğuma baktımda hiç balık tarifim yoktu.En azından bu tarifi yayınlamak istedim.Gerçi bu yayınladığım fotoğraf kareside sadece yemekten zevk aldığımız bi akşam yemeği tabağı :)yoksa hiç uğraştıracak bi tarafı yok.Çok acıktığımız için marine etmeye fırsatta bulamadım..Marine etmiş olsam lezzetine lezzet katacağım şüphesizdi..Ama çoook acıkmıştık eşimle.Alelacele alıp eve geldiğim gibi hemen fırınladım:)Nasıl yaptığıma gelirsek.Aldığım somon dilimlerinin altına defne yapraklarını dizerek fırına attım ve üzerleri hafif kızarana dek pişirdim.Yanınada güzel bir salata.Ve tabi severmisiniz bilmem ama makarna:)herkes sevmez balığın yanında makarnayı,ama ben nedense ikisini bi arada çok seviyorum.Balığı kızarttıysam hiç aramıyorum ama fırınladıysam bol soslu bi  makarna yapasım geliyor:)) Eğer makarna yapmazsam bazı tür balıkların yanına kesinlikle patates falan haşlıyorum.Şöyle bol baharatlı sarımsaklı ,biberiyeli patates balığa çok güzel eşlik ediyor.Ya da bol garnitür.Ya da güzel bir patates salatası.Ya da haşlama sebzeler,brokoli,mantar...Sanırım bu benim yadalarım  daha uzun bi süre gidecek gibi görünüyor.Geçen akşam pişirdiğim balık somondu.Pembe pembe etiyle bana çok tatlı geliyor.Yağıda beni hiiiiiiiç ama hiç rahatsız etmiyor.Bazı insanlar yağlı olması nedeniyle çok tercih etmezler ama kızartmadan daha sağlıklı olduğu kesin.Yağıda oldukça faydalı.Ve tabiki omega3 bakımından çok zengin olan balıklardan biri.**Omega-3, vücut tarafından yapılamayan ve dışarıdan yiyeceklerle alınması gereken doymamış yağ asidi çeşitlerindendir..Yavaş yavaş tarifime geçeyim..En kısa zamanda daha özenle hazırlanmış bi balık tarifiyle merhaba demek istiyorum sizlere..



Malzemeler:
2 adet Somon dilimi  (kişi başına 1 adet)
Tuz ve karabiber
5-6 adet defne yaprağı



Balığımızın her iki tarafınada tuz ve karabiberi serpiyoruz.Alt kısımlarına defne yapraklarını seriyoruz.Üzerlerinede balıklarımızı yerleştirip.200 derece ısıtılmş fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.Servis ederken tane karabiber ekliyoruz..


Afiyet olsun..

9 yorum:

Deniz dedi ki...

Merhaba. Somonu ben de çok severim. Çiğken acayip iştah açıcı görünüyor değil mi :)
Ellerine sağlık.

bittermutfakta dedi ki...

Kesinlikle cigken pasta dilimini hatırlatacak kadar lezzetli :)

zeymuran dedi ki...

bende arada değişiklik olsun dıye fırında yapıyorum ama eşim tavada daha cok sevıyor harıka olmus canım ellerıne sağlık

bittermutfakta dedi ki...

Zeymuran-Çok teşekkürler:))Tavadada ayrı bi lezzetli oluyor gerçekten..
sevgiler

Hayat Cafe Tarifleri dedi ki...

İnanılmaz iştah açıcı görünüyor beni ekrana yaıpştırdı bu görüntü..
Ellerine sağlık canım..

bir kase lezzet dedi ki...

MMM ELLERİNE SAĞLIK CANIM
:)

bittermutfakta dedi ki...

Hayat cafe-Gerçektende iştah açıcı bende baktıkça hep balık yiyesim geliyor:)sevgiler

Bir kase lezzet-teşekkürleeeer:)

LaMa dedi ki...

benim de karnimi aciktirdi bu goruntu! herkes ayni durumdan muzdarip galiba;)
ellerinize saglik, yiyenlere afiyet olsun

bittermutfakta dedi ki...

:)sanırım evet
Çok teşekkürler sevgiler dilerim..