25 Ocak 2013 Cuma

Tavuk Graten


Eveeeet gezme ve tozma işlerim bitti:)ve nihayet bloğuma kavuştum.Günlerdir yeni bir post eklemeden sadece arkadaşlarımın bloglarına yorum yapmakla geçirdim Ankaradaki günlerimi. Eve döndükten sonrada biraz işgüç biraz dinlenme derken vakit geçti.Aman Bihter sakın yine bloğunu ihmale kalkışma diye söylendim kendime tabiki bu arada.Bu sefer kararlıyım arayı açmamak niyetindeyim.Tabiki arada niyeti bozduğum durumlar olabilir artık ondada sizin anlayışınıza sığınacağım.Bugün benim eskiden beri çok sevdiğim ve çok sık yaptığım nefismi nefis Tavuk Graten tarifimi paylaşacağım sizlerle.Umarım dener beğenirsiniz.


Malzemeler
  • 1 adet Bütün Tavuk (haşlanmış)
  • 2 adet Patates
  • 2 adet Havuç
  • Bezelye yarım su bardağı kadar
  • Tuz,Karabiber,Kırmızı toz biber,Pul biber yahut isteğinize kalmış baharatlar
  • Üzeri için rende kaşar peyniri
Beşamel sos
  •  2 Yemek Kaşığı Tereyağ ya da sıvı yağ
  •  3 Yemek Kaşığı Un
  •  3 Su bardağu Süt
  •  Tuz

Yapılışı
  •   Bir adet bütün tavuğu haşlayın.Haşladığınız tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp güzelce didikleyin.
  •   Diğer tarafta bezelye,havuç ve patateslerinizi minik minik küpler halinde doğrayın.Ve   haşlayın.İsterseniz hazır garnitürde kullanabilirsiniz.
  •  Haşlanmış ve parçalara ayırdığınız tavuğunuzu ve garnitürlerinizi ısıya dayanıklı fırın kabınıza alın baharatlarıda ekleyerek güzelce harmanlayın.
  • Diğer tarafta beşamel sosunuzu hazırlamak için tereyağını tencerenize alın ununuzu ekleyip kavurmaya başlayın.Sütünüzü yavaş yavaş ekleyerek muhallebi kıvamına gelene dek kısık ateşte karıştırarak pişririn.
  • Hazırlamış olduğunuz beşamel sosuda tavuklu karışıma ekleyerek güzelce karıştırın.
  • 200 derecede ısıtılmış olan fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.Üzerine rendelenmiş kaşarıda ekleyerek tekrar fırınlayın bi on dakikada üzerinin nar gibi kızarmasını bekleyin.
  • Veee Tavuk Gratenimiz hazır.
Afiyet olsun.

11 yorum:

Zerrin dedi ki...

çok lezzetli bir tarif ellerine sağlık. Bizim evde pek bezelye sevilmediğinden sadece tavuklusunu ve içerisine kaşar rendesi de ekleyerek yapıyorum.

bittermutfakta dedi ki...

Zerrin hanim,cok teşekkür ederim.Bezelyesizde gayet lezzetli oluyor gercekten.
Sevgiler:)

zemberekkuşu dedi ki...

Çok güzel ve pratik bir tarif, ellerinize sağlık, denenecekler listeme aldım:)Sevgiler

bittermutfakta dedi ki...

Sevindim begenmenize.Umarım hoşunuza gider
Sevgiler

New York'tan dedi ki...

Cok istah acici duruyor :), ellerine saglik

sibelyalcincom dedi ki...

uzun zamandır yapmamıştım hatırlattığınız iyi oldu ellerinize sağlık:)

bittermutfakta dedi ki...

New Yorktan,cok tesekkur ederim:)

Ev atolyesi, ozaman simdiden afiyet olsun size.Tesekkurler

Fatosca Tadlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok nefis görünüyor..
Çok sık yaparım bende evdekiler çok seviyor :)))
Bana da beklerim canım,
sevgiler...

bittermutfakta dedi ki...

Fatma hanım,teşekkür ederim.Gelicem bende ziyaretinize.
Hoşçakalın:)

Unknown dedi ki...

Fırınım yok acaba bu yemek tencerede yapılabilir mi?

bittermutfakta dedi ki...

Merhabalar Kübra hanım,
Tencerede hiç denemedim ama üstünün kızarması hariç neden olmasın olabilir tabiki.Tavukları haşlayıp üzerine haşlamış olduğunuz sebzeleri baharatlarını ekleyip.Ayrı bi yerdede hazırladığınız beşamel sosu üzerine ekleyip şöyle bi karıştırırsanız aynı tadı verir bence sadece üzeri kızarmaz o kadar:)umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sevgiler