24 Ekim 2013 Perşembe

Çikolatalı Browni ve Bloğumun 2.Yaş Günü:)

Herkese selamlar:)
Bloğumun 2.yaş günü bugün:)iki yıl olmuş blog dünyasına gireli.Çokta güzel olmuş.Tarif sayım çok az olsada bi şekilde iki yılı geçirmişim:)ama artık hızı kesmemek için elimden geleni yapıyorum.
Şöyle bu güne yakışır süper bi tarifle açılışı yapmak isterdim ama ben hakkımı browniden yana kullandım.Arşivde yayınlanmayı bekliyordu ne zamandır.

Bu tarif oktay ustanın bi tarifi.İlk yapışımda pek memnun kalmasamda ikincide zafere ulaşmanın verdiği mutlulukla elim fotoğraf makinasına yapışmıştı.Bu arada bu fotoğrafları ben çok sevdim.Ne zaman baksam kendimi çikolata havuzuna düşmüş gibi hissediyorum.İçi yoğun dışı yoğun çikolatası bol bol harika.


 

 

 
Yarın kendinize bi iyilik yapın ve kendinizi bu browniyi yapar halde mutfakta bulun.Yahu işim  gücüm var iştir,aştır,çocuktur,kilodur ne brownisi yaa bihter diyenleri duyuyorum.O zaman yapmayın tamam bu fotoğraflara bakıp yapacağınız uygun zamanı düşünün;)
    
    
                                       




Çikolatalı Browni
Malzemeler


  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 125 gr margarin isterseniz tereyağ
  • 200 gr bitter ya da sütlü çikolata
  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı kırık ceviz yada fındık
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bitter çikolata üzeri için(ben belcolade kullanmıştım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
  1. Yağınızı ve çikolatayı birlikte eritin.Sonra şekeri, tuzu koyup iyice çırpın.
  2. Yumurtaları teker teker ekleyip, unu, vanilyayı,kabartma tozunu ve kakaoyu ilave edip karıştırın. 
  3. Kakaolu karışıma cevizleri de ekleyip, tekrar karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağladığınız fırın kabınıza kek kalıbı ya da borcama yayıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  4.  Soğuduktan sonra benmari usulü erittiğiniz çikolatayı üzerine gezdirin kare kare ya da benim yaptığım gibi dilim dilim kesin ve ve browniniz sunuma hazır.
Afiyet olsun.
**Benmari Usulü: Fransız kökenli bir kelime olan Benmari’nin anlamı (Bain Marie) Marie’nin banyosu demekmiş. İskenderiyeli yahudi bir simyacı olan Marie isimli bir kadın, o dönemde altın eritme yöntemi olarak bu su banyosu yöntemini kullanırmış.Bu isimle anılmış ve  o şekilde sürüp gitmiş. Ama Benmari ismi artık altın ile değil daha çok mutfak ile ilgili bir terim olarak anılmaya başlanmıştır.Isıyla temas etmemesi gereken gıdalar için kullanılan bu yöntemde şöyledirki 
Küçük bir tencereye iki parmak kadar su koyun.Ve kaynatın. Tencerenin içine parçalara ayırmış olduğunuz çikolataların olduğu cam veya çelik kabı koyun.Su kaynadıkça çikolatalar erimeye başlayacak.Eriyince ocaktan alınki çikolatanız yanmasın.Tabi çikolatanın yanma derecesine dikkat edilmeli. Kasenin tabanının, suya değmemesine ve içine su kaçmamasınada dikkat edinki,çikolatanın formu bozulmasın.Kabın içine koyduğunuz çikolata, alttan gelen buhar ile yavaşça eriyecektir

12 yorum:

zemberekkuşu dedi ki...

süper görünüyor, tam bir çikolata bombası:)Blogunuzun ikinci yaşı kutlu olsun nice yaşlara olsun:)

bittermutfakta dedi ki...

Hep beraber olsun cok teşekkürler ederim:)kesinlikle tam bir bomba:)
Sevgiler

Deniz dedi ki...

Num num num :) Facebookta yayını gördükten sonra kahvemin yanına bir brownie olsa diyordum :) Nefis görünüyor. Ellerine sağlık.

bittermutfakta dedi ki...

Teşekkürler Deniz:))
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Tarifinizi denedim tadı mükemmel oldu teşekkürler.

bittermutfakta dedi ki...

Meltem hanım çok sevindim beğenmenize.Ne mutlu bana:)
Sevgiler teşekkürler

Nurşen Aksoy dedi ki...

Mımmm..nefis olmuş,ellerinize sağlık..Çok güzel bir tarif..Blogunuzunda yeni yaşı kutlu olsun,daha nice yaşlara..Blogunuz takibe aldım,banada beklerim.sevgiler Nurşen..www.nurlumutfakta.blogspot.com

bittermutfakta dedi ki...

Nursen hanım çok teşekkürler:)bende gelirim tabiki
Sevgiler

LeylaK dedi ki...

Hele şunun brownisine, hele şunun browniye çatal vuruşuna, beni benden alışınaaa.... Bayıldım yahu. Nice senelere Bihter ve ellerin dert görmesin :)

bittermutfakta dedi ki...

Çok teşekkür ederim Leyla ne güzel bi yorum bu böyle:)))
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Merhabalar yeni takipçinizim gizemsel mutfağa da beklerim.Sevgiler…

bittermutfakta dedi ki...

Teşekkür ederim Gizem hanım.Memnun oldum :)bende gelirim tabiki
Sevgiler