1 Ekim 2013 Salı

Tavuk Şinitzel

        

Dünya mutfağına Avusturya'nın kattığı harika bi lezzet var bugün sırada.Şinitzel..Pratik bişeyler hazırlasam dediğim anlarımda imdadıma yetişir hep.Tavuk etini her şekilde seviyorum.Hele hele konu şinitzelse o zaman daha da bi seviyorum.Şöyle ince ince ,nar gibi kızarmış nefis bi şinitzel çok mutluluk vericidir bence.Düşünsenize şöyle dışı çıtır çıtır içiyse yumuşacık:)Şipşak yapılacak yemekler arasında çok önemli bi yeri vardır benim için.Hele hele uzun bi aradan sonra yaptıysam daha da bi güzel geliyor bize.Unutmadan söyleyeyim Ben un yada galeta ununa sevdiğimiz baharatlardan,karışımlardan ekliyorum.Sizde dilediğiniz baharatı kullanıp değişik bir aroma katabilirsiniz şinitzelinize.Yok canım ne gerek var ben şinitzelimde baharat maharat istemem hiiiiiç gerek yok derseniz o size kalmış.Şinitzel her şekilde güzel ve lezizzzzz:)
Benim şinitzelim Viyana usulü olmasada bihter usulü bence tam size göre.


                                     

Tavuk Şinitzel
Malzemeler

9-10 adet tavuk göğüs eti (ince dilimlenmiş yada dövülmüş)
2 adet yumurta
1 su bardağı Galeta unu
1 su bardağı un
Sıvı yağ (kızartma için)
Tuz
Baharat

Yapılışı
Ayrı ayrı tabaklarda baharat eklediğiniz ununuzu,çırpılmış yumurta ve galeta ununuzu hazırlayın.İnce ince dilimlenmiş etlerinizi ilk önce una, sonra yumurtaya ve en son olarak galeta ununa iyice bulayın.Tüm malzemenizin ,tavuk dilimlerinin her yerine eşit olarak yapışmasını sağlayın.
Derin bir tavaya sıvıyağınızı dökün.İyice kızdırın.Ve tavuklarınızı kızartmaya başlayın şöyle alın sarısı bi renk alsınlar.İki tarafınıda iyice kızartın.
Kağıt havlu sermiş olduğunuz bi tabağa alıp fazla yağını alın.
Dilediğiniz garnitürle servis edin.

Sevgiler


4 yorum:

ilhan dedi ki...

Tavuğun en sevdiğim halidir ve çok uzun zamandır yapmadım. İyi ki aklıma getirdiniz yarın akşamın yemeği planlanmıştır. Elinize sağlık çok da güzel gözüküyor.

bittermutfakta dedi ki...

O zaman şimdiden afiyet olsun size.Çok çok teşekkürler.

gonullehertelden.blogspot.com dedi ki...

Ben de sık yaparım bu tarifi ama akşamdan sosta bekletirim.O haliyle de güzel oluyor.Ellerinize sağlık harika gözüküyor.

bittermutfakta dedi ki...

Bende bazen bekletiyorum güzel oluyor gerçekten.Dahada yumuşak oluyor.Teşekkürler:)