8 Ekim 2013 Salı

Muzlu Pasta

Mutluyum..
Çünkü bloğa sık sık yayın ekleme planım tıkır tıkır işliyor.Böyle sık aralıklarla ekleyince kendimi daha iyi hissettiğimi itiraf etmeliyim.Tembellik yapıp eklemede sorun yaşamam inşallah.

Canım sıkkınken ya da yorgunken hiç bloğa yazasım gelmiyor.Gerçi canım bişeye sıkıldıysa moralimi yerine getiren yegane şey blog yazmak o da ayrı.Ara ara bu şekilde de yazdığım oluyor.Ama bence bloğa bişeyler yazıp,tarif eklemek can sıkıntısını gidermek için yapılan bir şey asla olmamalı.En azından benim için öyle değil.

Dimi ama hakzısmıyım?Blog yazmayı ciddiye almak gerek diye düşünüyorum.Vakit öldürmek için yapılmamalı.Benim için blog yazmak sadece mutluluk vericidir ve paylaşımın güzelliğidir.Minik bi takipçi sayım var.Ve onlarla bişeyler paylaşmak süper bi his tek bildiğim bu:)

Bu akşamki tarif arşivde bekleyen bi tarifti.Eee artık yayınlasam iyi olacak diye düşünüyordum.Hem ne zamandırda bir tatlı tarifi vermemiştim.O yüzden iyi oldu.Artık bu aralar tatlı tariflerle gitsem iyi olacak aslında.Bol bol çikolatalı şeyler mesela.Ya da şöyle havuçlu tarçınlı kekler,baharatlı kurabiyeler nefis olur değil mi?bunlar kışın içimizi ısıtan tatlar arasında olmuştur hep.Yanında sıcak bi kahve ya da çayla harika gider.Hepsi nefis olur bence.Umarım sözümde durup bu dediklerimi uygulamaya geçiririm:))

Herkese iyi akşamlar mutlu haftalar dilerim..


       


Muzlu Pasta
Malzemeler

Pandispanyası için Mini Pastada kullandığım keki kullandım linkten ulaşabilirsiniz.

Kreması için
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Kakaolu yapmak isterseniz 2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su


        

Yapılışı

Pandispanyanız yeterince soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin.Pastanızın ilk katını hazırlayacağınız tabağa alın.Pastanızın ilk katını hazırlamış olduğunuz nescafeli karışımla hafifçe ıslatın.Bu arada diğer katınıda ıslatın.Islatmış olduğunuz ilk katın üzerine ılınmış olan kremanızdan koyarak güzelce sıvayın.Daha sonra üzerine dilimlemiş olduğunuz muzları yerleştirin yada istediğiniz diğer meyvelerden.Üzerine biraz daha krema koyun ama çok fazla değil.Sadece muzların üstüne koyacağınız kekin diğer yarısının yapışmasını sağlamak için.Şimdi kekin ikinci katını yerleştirin ve pastanızın üzerine kalan kremayı koyarak güzelce yayın.En son olarak benim yaptığım gibi üzerine çikolata rendeleyebilirsiniz

6 yorum:

zemberekkuşu dedi ki...

Bloga sık yazmak beni de çok mutlu ediyor. Muzlu pastanın çok güzel görünmesi ve onu şimdi yiyememek ise o kadar etmiyor, tez zamanda yapmak lazım:P
Bu arada hünkar beğendi tarifinizi dün gece denedim ve süper oldu, pratik tariflere bayılıyorum, ellerinize sağlık:)

bittermutfakta dedi ki...

:))yapın yapın.Hünkar beğendiyi beğenmenize çok sevindim.Afiyet olsun
Sevgiler

Uğur Böceği dedi ki...

Merhabalar..Pastanın görüntüsü harika,eminim tadı da güzeldir.En kısa zamanda bu tadı damağımda hissetmek istiyorum.Tariflerinizi beğeniyorum,takipteyim sizi.Sizi de benim bloğumu ziyarete davet etsem:))Güzel paylaşımlara..Sevgiler..

Uğur Böceği dedi ki...

Bu arada geçen gün eti burçak tatlınızı yapmıştım,gerçekten çok hoştu.Beğenerek yedik.Teşekkürler tarif için:)

bittermutfakta dedi ki...

Merhabalar sizede bloğumu beğenmeniz ne güze çok mutlu oldum.Bende gelicem tabiki ziyaretinize:)eti burçak güzel oluyor gerçekten ben çok sık yapıyorum:)afiyet olsun memnun oldum çok çok
Sevgiler

bittermutfakta dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından kaldırıldı.