4 Aralık 2013 Çarşamba

Pirinçli Domates Çorbası

Herkese merhaba.Bugün sırada benim çok severek yaptığım,pratik bi çorba tarifim var.Pirinçli domates çorbası.Pirinçsiz halinide çok severim bu şekilde pirinçlisinide.Kış kendini hissettirmeye başladı artık bol bol çorba tarifi vermek istiyorum bende.Mis gibi domatesle yapılmış bol maydonozlu nefis domates çorbasıda kışın en güzellerinden bence.Hele hele yazdan domates püreniz varsa herşey süper olur.Tarifimize gelirsek.


                                     

Pirinçli Domates Çorbası
Malzemeler

4 adet domates
1 yemek kaşığı salça
5-6 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1,5 çay bardağı pirinç
Maydonoz
Tuz karabiber
Zeytinyağ




Yapılışı
Salçayı az yağda kavurun.Daha sonra domatesleri rendeleyin.Ve onlarıda ekleyin.Domatesler hafifçe suyunu çeksin pişirin.Çorbanızın suyunu ekleyin.Su kaynayınca pirinçleride ekleyin.Pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.Ardından tuzunu karabiberini ve maydonuzunuda ekleyin.
Afiyet olsun.



Not: çorbanızda artan pirinç pilavınızı kullanabilirisniz.Süt ekleyebilirsiniz ya da et suyu oda çok lezzetli ve besleyici olur.Kıvamı için un kavurabilirsiniz ama ben çorbalarda un pek sevmediğim için kullanmıyorum.

5 yorum:

*mehtap dedi ki...

çorba mevsimi açılmışken, güzel bir tarif olmuş, eline sağlık.

bittermutfakta dedi ki...

Çok teşekkürler:)

tarifdukkani dedi ki...

elinize sağlık güzel görünüyor.

Deniz dedi ki...

Domates çorbasını çok severim. Pirinçli hiç denemedim kendim ama çok güzel oluyor biliyorum. Öğle yemeğinde çıkıyor bazen işyerinde. Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.

bittermutfakta dedi ki...

Tarif dükkanı,çok teşekkür ederim:)

Deniz,çok teşekkürler.Pirinçli hali biraz daha doyurucu oluyor işte:)
Sevgiler