17 Aralık 2013 Salı

Yalancı İşkembe Çorbası

Yine bi çorba tarifi vermek istedim bugün.Seçimimi yayınlanmayı bekleyen işkembe çorbasından yana kullanıyorum.Sanırım işkembe severler ikiye ayrılıyor.İçindeki  etini yiyenler ve yemeyenler diye:)gerçi etini yemeyenler epey azdır tahminimce.Ben hiç yiyemem mesela suyunu içerim,o sirkeli ,sarımsaklı lezzetine bayılırım.O yüzden bu tarif tam bana göre.Eskiden yani çok küçüklen kokusuna bile tahammülüm yoktu annemler içer ben öyle izlerdim:)ama şimdi en azından suyunu içiyorum.Umarım siz de yaparsınız ,bu çorbayı beğeneceğinize eminim.Tabi işkembe lezzetini seviyorsanız.
Tarifi Oktay ustaya ait.Aslında adı kolay işkembe çorbası.Ama ben yalancı demeyi daha ugun gördüm.Çünkü gerçek işkembe çorbası severler için pek tatmin edici bi tarif değil.Biraz çakma diyorlar ya hani onun gibi bişey:)Tarifimize gelirsek.

                                         


Yalancı İşkembe Çorbası
Malzemeler


  • 3 yemek kaşığı un ama ben 2 koydum
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 su bardağı et suyu
  • 5 su bardağı su
  • Tuz
  • Pulbiber


   

Yapılışı
Tencereye tereyağınızı ekleyin.Eridikten sonra ununu ekleyin.2-3 dakika unu iyice kavurun.Ardından suyunuzu ve etsuyunu ekleyin.Et suyu eklemezenizde olur.İyice kaynasın.Kıvamına göre isterseniz su ekleyebilirsiniz.ayrı bi yerde sarımsağınızı iyice ezin sirkeyle ve tuzla karıştırıp.Kaynamış olan çorbanıza ekleyin.Üzerine pul biberle ile servis edin.

Not:bazende içine haşlanmış ve parçaladığım minik tavuk etlerini ekliyorum.Ozaman daha da güzel oluyor diyebilirim.

Afiyet olsun






5 yorum:

Ali dedi ki...

Servisi iştah açıcı görünüyor ama bir de işkembe çorbasını hiç sevmeyenler var! (:
Elinize sağlık...

bittermutfakta dedi ki...

Çok teşekkürler.Tabi sevmeyenlerde çok fazla.

lezzetiharikalarmutfagi dedi ki...

gerçeği, yalancısı her türlüsünü çok severim :) ama eşimde bir o kadar sevmez denenmesi gereken bir tarif, ellerinize sağlık.

Deniz dedi ki...

Ben de birkaç yıl öncesine kadar yemeyenlerdendim. Ama son yıllarda nedense yemediğim birçok yiyeceği yemeye ve sevmeye başladım. Hala biraz mesafeli olsam da yerim annem veya ablam yaptıysa. Şimdi düşününce ağzım sulandı :P
Olaya işkembeyi karıştırmadan o lezzeti tatmak isteyenler için harika bir tarif. Ellerine sağlık. Sevgiler.

bittermutfakta dedi ki...

Lezzetliharikalarmutfağı,çok teşekkür ederim:)
Sevgiler

Deniz,bende hiç içmezdim ama şimdiilerde ismini duyunca ağzım sulanıyor:)lezzetli ama sanırım buda sarımsak ve sirke faktörü:)
Teşekkürler