Kremalı Mantarlı Tagliatelle
Malzemeler
250 gr kadar tagliatelle
Mantar 300 gr kadar kullan dım
1 paket krema (200 ml)
1 paket krema (200 ml)
1 diş sarımsak
Tuz
Tane Karabiber
Rendelenmiş parmesan yada kaşar peyniri
Sıvıyağ (mantarlar için)
Yapılışı
Mantarları yıkayın ve güzelce kurulayın.Dilimleyin yada küp şeklinde doğrayın.Daha sonra ezilmiş sarımsağı ekleyin o şekildede biraz kavurun.Mantarları yüksek ateşte sonrada kısık ateşte kavurun.Suyunu iyice çeksina mantarlarınız.Daha sonra kremanızı ekleyin.Kremanızı çok kaynatmayın.Ocakta alın.Tuzunu ve istediğiniz baharatları ekleyin.Fesleğen bu yaptığım makarnaya koymadım.Ama çok yakışıyor o şekildede yapıyorum.Diğer yanda bol tuz eklediğiniz suyunuzu kaynatın.
Makarnanızı istediğiniz dirilikte haşlayın.Makarnanızı süzün ve hazırladığınız sosu üzerine dökün iyice karıştırın.Parmesan yada dilediğiniz peyniri üzerine rendeleyin.
*dilerseniz mantarlarınızı kavururken tereyağda kullanabilirsiniz öyle çok daha lezzetli oluyor
*parmesan yerine izmir tulumu kars kaşarı gibi peynirlerde olabilir
*makarnanızın biraz daha sulu olmasını istiyorsanız makarnayı haşladığınız sudan süzmeden yarım bardak kadar ayırın.Ve sosunuz ekledikten sonra onuda makarnanıza karıştırın.
*krema kullanmak istemezseniz hafif sulu bir beşamel soslada hazırlayabilirsiniz sosunuzu.Ama krema bol lezzet katıyor arada kaçamak yapın canım:)
Afiyet olsun
4 yorum:
Makarnayı çeşitlendirebildiğim için çok severim. Yapmasını da yemesini de. Mantar da çok yakışıyor değil mi makarnaya. Kremayla birleşince hele. Çok leziz duruyor. Ellerine sağlık.
Evet çok yakışıyor hele hele dediğin gibi mantar ve krema bi arada olursa yemede yanında yat:)) çok teşekkür ederim Denizcim
Sevgiler
ellerine sağlık.... tarifi okuyunca azım sulandı
Teşekkürler zeynep:)))şaşırdım.Umarım beğenirsin şimdiden afiyet olsun
Yorum Gönder