10 Şubat 2014 Pazartesi

Kremalı Mantarlı Tagliatelle

Makarna sevmeyen yoktur değil mi aranızda.Ben pek sevmeyene rastalamadım onu söyleyeyim.Her türlü makarnayı severim ben.Soslu sossuz hiç farketmez,tıpkı çikolata yerken hissettiğim mutluluğu makarna yerkende hissederim çoğu zaman.Geçen gün facebook sayfamda yayınladıktan sonra arkadaşım tarifini isteyince yayınlama tarihini biraz erkene aldım.Uzun zamandır bi makarna tarifi ekleyemedim bloğuma ama bu lezzet paylaşılmayacak gibi değil.Her zaman imdadımıza yetişen soslarıyla,bence tam bi ana yemek olan makarmanıza gelirsek.

                      


Kremalı Mantarlı Tagliatelle
Malzemeler

250 gr kadar tagliatelle 
Mantar 300 gr kadar kullan dım
1 paket krema (200 ml)
1 diş sarımsak
Tuz
Tane Karabiber
Rendelenmiş parmesan yada kaşar peyniri 
Sıvıyağ (mantarlar için)


Yapılışı

Mantarları yıkayın ve güzelce kurulayın.Dilimleyin yada küp şeklinde doğrayın.Daha sonra ezilmiş sarımsağı ekleyin o şekildede biraz kavurun.Mantarları yüksek ateşte sonrada kısık ateşte kavurun.Suyunu iyice çeksina mantarlarınız.Daha sonra kremanızı ekleyin.Kremanızı çok kaynatmayın.Ocakta alın.Tuzunu ve istediğiniz baharatları ekleyin.Fesleğen bu yaptığım makarnaya koymadım.Ama çok yakışıyor o şekildede yapıyorum.Diğer yanda bol tuz eklediğiniz suyunuzu kaynatın.
Makarnanızı istediğiniz dirilikte haşlayın.Makarnanızı süzün ve hazırladığınız sosu üzerine dökün iyice karıştırın.Parmesan yada dilediğiniz peyniri üzerine rendeleyin.
*dilerseniz mantarlarınızı kavururken tereyağda kullanabilirsiniz öyle çok daha lezzetli oluyor
*parmesan yerine izmir tulumu kars kaşarı gibi peynirlerde olabilir
*makarnanızın biraz daha sulu olmasını istiyorsanız makarnayı haşladığınız sudan süzmeden yarım bardak kadar ayırın.Ve sosunuz ekledikten sonra onuda makarnanıza karıştırın.
*krema kullanmak istemezseniz hafif sulu bir beşamel soslada hazırlayabilirsiniz sosunuzu.Ama krema bol lezzet katıyor arada kaçamak yapın canım:)

Afiyet olsun

4 yorum:

Deniz dedi ki...

Makarnayı çeşitlendirebildiğim için çok severim. Yapmasını da yemesini de. Mantar da çok yakışıyor değil mi makarnaya. Kremayla birleşince hele. Çok leziz duruyor. Ellerine sağlık.

bittermutfakta dedi ki...

Evet çok yakışıyor hele hele dediğin gibi mantar ve krema bi arada olursa yemede yanında yat:)) çok teşekkür ederim Denizcim
Sevgiler

zeynep dedi ki...

ellerine sağlık.... tarifi okuyunca azım sulandı

bittermutfakta dedi ki...

Teşekkürler zeynep:)))şaşırdım.Umarım beğenirsin şimdiden afiyet olsun