5 Ocak 2015 Pazartesi

Demirle İlk Yılbaşı

Uzuuuuun uzun bir aradan sonra herkese merhabalar.Aylar oldu yazmayalı.Yazmaya yazmaya hiç içimden gelmedi doğrusu.Aksatmadan bişeyler karalarım kararı almıştım kendimce ama arkasında duramadım o sözümün.Her zamanki gibi:)Neler yaptım bu arada.Hamilelikle geçen koca bir yaz bitti ve ekimin yirmisinde oğlum Demir dünyaya geldi.Şimdilerde Demirle hayat hızlı hızlı geçip gidiyor.Şunu yaptı bunu yaptı derken iki aylık oldu bile.
Bugünlerde zamanın çok ama çok yavaş akmasını istiyorum.öyle bişeyki ufaklık hayatımızın merkezinde ve bu harika bir his.Allah herkese yaşatsın bu güzel tarifsiz duyguyu.
Size hamilelik yada doğum hikayelerimden bahsetmemi ister misiniz?şöyle uzun uzun anlatayım.Yok yok korkmayın hiç niyetim yok.Güzel geçen hafif ağrılı bir dokuz ay,telaşlı bir bekleyiş yerini harika bir mutluluğa bıraktı.Acısıyla tatlısıyla geçti gitti hamilelik serüveni.Bugünlerde bol bol Demirle ilgileniyorum.Ve umarım boş kalan zamanlarımdada yeni yayınlar yazmaya çalışacağım. Haa bu arada artık Bihter mutfakta yalnız değil:)aşağıdaki sincapla:))


                                   

Bugün sizlere oğlumla geçirdiğimiz ilk yılbaşından kareler ve fırında tavuk tarifini sunacağım.En kolayından şipşak yapabileceğim ne varsa yaptım yılbaşı gecesi için.Ufaklığın gündüz hiç uyumama gibi bir huyu olduğu için hem onu oyalayıp hem de bir şeyler yapmaya çalıştım kendimce.Menüde buğday salatası,köz patlıcan salatası,rus salatası,paçanga böreği,kanepeler,muzlu kivili pasta ve mini eti puf pastacıklar vardı.Ve tabi fırın poşetinde bütün tavuk.
Şimdi tarifimize gelirsek

                                 

Fırın Poşetinde İç Pilavlı Tavuk
Malzemeler

Bir adet bütün tavuk (orta büyüklükte)

Sosu için
Tereyağ
1 adetlimon
Kekik,pulbiber,köri,karabiber (birer çay kaşığı kadar)
Birkaç diş sarmsak

Tavuk garnitürü olarak
2 adet patates
2 adet havuç
1 Adet soğan

İç pilav için
1 adet soğan (küçük )
1 su bardağı pirinç
Karabiber,kimyon,nane birer çay kaşığı olacak
Zeytinyağ




Tavuğu güzelce yıkayın kurulayın.Ayrı biyerde iç pilavınızı kavurduğunuz soğanla hafif diri olacak şekilde baharatlarıyla pişirin.O pişerken tavuğun hazırlığına geçin.
Önce sos malzemesini bir kapta iyice karıştırın.
Tavuğunuzun sırt derisini hafifçe gevşeterek  yırtmadan sosunuzu güzelce tavuğa yedirin.Sonra göğüs kısmınada aynı işlemi uygulayın.
Sonra iç pilavınız ile içini çok sıkıştırmadan doldurun birkaç  kürdanla kapatınki açılmasın.Sonra tavuğunuzun her tarafına kalan sostan sürün.
Fırın poşetinin içine bir kaşık un koyun unun poşetin her yerine bulaşmasını sağlayın.
Tavuğunuzu poşete koyun yanına iri iri doğradığınız patates,havuç ve soğanı koyun.
İsterseniz başka malzemede koyabilirsiniz bu size kalmış.
En son olara poşetinizin ağzını sıkıca kapayın ve kürdanla birkaç delik delin.
200 derecede 1-1,5 saat kadar pişirin.
Fırından almadan poşeti dikkatlice kesin.Kızarmayan yerleri varsa birazda üstü açık olarak bi on dakika kadar kızarmasını sağlayın.
                             


notlar: Tavuğunuzun bal ile kızarmasını sağlayabilirsiniz.Ama ben fırın poşeti kullanıdığım için gerek duymadım.Ayrıca tavuğunuza en iyi lezzeti taze kekik ve biberiye verecektir ben burda bulamadığım kullanamadım maalesef.



 




                           
                               


                                     

                                     
                                     











            


2 yorum:

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Sevgili Bittercim, sofran, yaptıkların çoook nefis ama Demir bebeğin maaşallah hepsinden tatlı; tam sevmelik, bayıldım.
Yeni yılını kutluyorum, sevgiler canım,
Pırıl Lezzetli Sanatlar.

bittermutfakta dedi ki...

Pırıl hanım çok çok teşekkür ederim.Demir çok tatlı sormayın.Geç oldu kusuruma bakmayın yeni gördüm yorumunuzu sizinde yeni yılınız kutlu olsun
Sevgiler görüşmek üzere:)