29 Ekim 2011 Cumartesi

Limonata

     Birkaç gündür limonata yapmayı düşünüyordum.En sonunda ablamın arkadaşı Ayşen ablanın limonata tarifini yapmaya karar verdim.Sonuç harika oldu.Tadını çocukluk günlerimde içtiğim limonatalara benzettim.Artık sık sık yapmayı düşündüğüm bu tarifi sizlerlede paylaşmak istedim.


     Malzemeler 

        3 adet limon
        1-2 adet portakal
        3 su bardağı tozşeker
        3-5 litre su

     Yapılışı

        Limonları ve portakalları bir gün öncesinden buzluğa koyun.Ertesi gün limonatayı hazırlayacağınız 
zaman buzluktan çıkarın.Diğer tarafta şeker ve suyu karıştırın.Şekeri eritin.Limon ve portakalların tamamen çözünmesini beklemeden 5-6 dakika dışarda bekletin.Daha sonra dilimleyin.Hafif buzlu olan böldüğünüz dilimleri robotta biraz parçalayın.Sonra bu parçaları hazırladığınız suyun içine atın.Koyduğunuz tencerenin yada kabın ağzını kapatıp 20 dakika kadar bekletin.Çok fazla bekletmeyinki kabukların acımsı tadı ortaya çıkmasın.Sonra beklettiğiniz bu karışımı ayrı bir kaba süzün.Son olarak içine bir adet taze limon sıkıp karıştırın.Şişelere doldurup dolapta soğumaya bırakın..Veeeeee limonatanız hazır..... Yaz kış severek tüketilecek en faydalı içeceklerden biri bence..


   


6 yorum:

Oglak Kizlari dedi ki...

Pelin de yorumunuzu gördüm.
İsim bitter olunca da uğramadan edemedim.
Elinize sağlık, hiç bööle bir limonata tarifi denememiştim.

Şaşırmış anne Çiğdem

bittermutfakta dedi ki...

Iyiki uğradınız memnun oldum cok..Bende ilk duyduğumda ne ilginç tarif demistim.Sonuç güzel oluyor..:)teşekkürler

u.aydin dedi ki...

hosgeldin.ben de sana geldim iste.limonataya bayiilirim o yuzden yorumumu buna yazdim.harika paylasimlarin var.nicepaylasimlara diyelim ozaman.sevgiyle kalin.

bittermutfakta dedi ki...

İyi yaptın sende hoşgeldin:)Sevindim.Evet nice paylaşımlara inşallah.Sizde sevgiyle kalın..

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

dolapta bayağı bekleyen limonlarım var iyi fikir blogları buyüzden seviyorum o güzel yorumların için teşekkürler senide arkadalarımın arasına alıyorum selamlar:)

bittermutfakta dedi ki...

Selamlar:)evet blogları bende o yüzden çok seviyorum..Aklımıza bazen gelmeyenler burda okurken geliveriyor.Görüşme üzere ..
sevgiler