20 Ocak 2012 Cuma

Ablamla kızartma kaçamağı:) ve kabak salatası..

Bugünlerde pek yazasım gelmedi nedense.Ama bu aralar çok sık yaptığım gibi şu neden bu neden diye bi ton şey sıralamayacağım.Sanırım bu biraz böyle gidecek bu aralar sadece bu :) Epey tarif birikti yine.İçimden bi ses hadi yaz hadi yaz diyor hergün ama bende ısrarla olmaz olmaz diyip duruyorum:)) amaaa bu gece uykum gelmesine rağmen kalkmayacağım bloğumun başından..veee yazacağımmmmmm.İstikrarlıyım yani.
 O sesle mücadele içindeyim  anlayacağınız.Neyse bakalım tarifime geçeyim yavaş yavaş
Ablam bana geldiğinde severek yaptığı lezzetli bikaç tarifi paylaştı benimle.Vallahi ablam diye söylemiyorum çooook lezzetli yemekler yapar kendisi.Bende pek sık istifade etmeye çalışırım onun tekniklerinden:) alooo abla bu nasıldıııı ,şu nasıldıııı  diye:)arar dururum hep. Oda bıkmadan yorulmadan anlatır durur sağolsun.Zor zamanlarımda yetişir bana..Bugünkü vereceğim tarifi biz eşimle çok beğendik bakalım sizde beğenecekmisiniz.Önce evlerinde çok fazla kızartma yapmayanlar ve arada sırada kızartma sefası yapmak isteyenler için etli sebzeli bir tarif ve ardından yanına çok güzel eşlik eden kabak salatasıııı tarifimiz var...





Malzemelerimiz


  • 300-400 gr kadar kuşbaşı dana eti (iri kuşbaşı doğranmış)
  • 4 adet kabak
  • 4 adet patlıcan
  • 3-4 adet patates
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı salça (domates ve biber karışık)
  • 2 bardak su (etimizi pişirmek için)
  • Bezelye (1 avuç kadar haşlanamış olacak)
  • Baharat olarak tuzot,karabiber,pulbiber,kekik ve tuz (1 er tatlı kaşığı kadar..Eğer tuzot koyacaksanız tuzu çok eklemeyinki aşırı tuzlu olmasın)


Yapılışı

Öncelikle soğanı hafifçe kavurun.Salçanızı ekleyin.Ardından baharatlarıda ekleyin.
Etinizi güzelce yıkayıp pişireceğiniz tencereye alın.Suyunuz ekleyin.Biz düdüklü tencerede pişirdik.Hepsini güzelce tencerenizin pişirme süresine göre pişirin.Tahminen 20-25 dk kafi gelecektir.Etinizin cinsine veya tencerenizin tipine göre değişir tabiki bu süre..
Diğer tarafta da patlıcak,kabak ve patateslerimizi parmak uzunlluğunda doğrayın.Biberleride uzun uzun dilimleyin.Ve hepsini fritözde yada tencerenizde kızartın.Ama çok aşırı kızartmayın.Birazda fırına girecek..

Sonra kızarttığımız tüm sebzelerimizi ısıya dayanıklı tepsinize borcamınıza alın.Üzerine pişirdiğiniz etinizi hafif sulu olarak yayın.Üzerinede ayrı bi yerde haşladığınız bezelyeleri serpiştirin.Biberlerinizide dizin.Domateste dizebilirsiniz.Biz evde olmadığı için eklemedik.Biraz renk katması şık durması için üzerine domateste dizebilirsiniz.200 derecede ısınmış fırına atıp 20-25 dakıka kadar biraz daha pişirin.

Afiyet olsun..:))


                                          Kabak Salatası



Malzemeler

  • 5-6 adet kabak 
  • 1 adet soğan 
  • Yoğurt 
  • Sarımsak 
  • Dereotu

Yapılışı
Kabakları soyup yıkayın.Rendenin iri tarafıyla kabakları rendeleyin.
Teflon tavaya zeytinyağını koyun.Soğanı doğrayıp hafif soteleyin.
Üzerine rendelediğiniz kabakları ekleyin.Hafifçe kavurun.Daha sonra kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin.Ama arada sırada karıştırın.20-25 dakikada kabaklarınız suyunu tamamen çekecektir.
Ayrı bir kapta hazırladığınız sarımsaklı yoğurtla kabaklarınızı buluşturun.Güzelce karıştırın.Ve üzerini dereotuyla süsleyip servis edin..


 


   





14 yorum:

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

BÖYLE KAÇAMAKLARDA LAZIM:)
NE GÜZEL OLMUŞ İŞTE OHH:)

u.aydin dedi ki...

hosgeldin yoktun uzun zamandir.ama pir geldin vallahi ikisi de birbirinden leziz.kizartma degilde daha cok haslama taraftariyim.ama denemeli.kabak salatasini cok sik yaparim.bayilirim.ellerine saglik.sevgilerle.

bittermutfakta dedi ki...

Deniz-Kesinlikle lazım:)güzel oldu vallahi.teşekkürler
sevgiler

u.aydın-hoşbulduuumm:)evet yoktum nezamandır ihmal ettim bloğumu.Bizde kızartmayı pek tercih etmediğimiz için çok iyi oldu bu kaçamak.Arada güzel oluyor:)tavsiye ederim.Tabi yaz sebzeleriyle daha bi güzel olur.
teşekkürler..sevgilerimle

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

kacamaklar önemlidir daima...corbada tuz gibidir olmasa olmaz :-)

BAL ANNE dedi ki...

güzel kaçamak....ellerinize sağlık...

bittermutfakta dedi ki...

Emel-Teşekkürler emel:))kesinlikle haklısın

Bal anne- Çok teşekkür ederim:)sevgiler

umutluhayat dedi ki...

mımmmm enfes görünüyor.llerinize yarasın.sevgiyle ve mutlulukla yenen birşey zarar vermez.sevgiler.

bittermutfakta dedi ki...

Çok çok teşekkürler..Beğendiğinize sevindim.Haklı ve çok hoş bi düşünce vallahi:))
sevgiler dilerim

sarımutfak-hande dedi ki...

nefis olmuşlar kabak salatası favorimdir zaten ellerinize sağlık

aylin dedi ki...

bu kadar ihmal etme blogu özletme kendini:)
lezzetler pek güzel görünüyor ellerine sağlık.
sevgiler.

bittermutfakta dedi ki...

Sarı mutfak Hande -Çokteşekkürler.Kabak salatasını bende çok seviyorum.sevgilerrrr:)


Aylin-Haklısın vallahi ihmal edip duruyorum.Çoook çok teşekkür ederim..
bendende kucak dolusu sevgiler:)

Saadet dedi ki...

çok pratik bir tarif.. bende çok seviyorum yapmayı:)


sevgiler,
www.saadetiblog.com

bittermutfakta dedi ki...

Teşekkürler saadet.Bende seviyorum pratik şipşak yapılabilecek bi tarif.
Sevgiler

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com