24 Mayıs 2013 Cuma

Sebzeli Noodle (Çin Eriştesi)


Herkese merhabalar,

Nerelerdesin diyenler vardır belki.Buralardayım hiçbir yere gitmedim fakat giden bişey varsa oda bozulan bir bilgisayar.Bana kötü bir sürpriz yapan bilgisayarımın bozumasıyla moraliminde bozulması bir oldu doğal olarak.Tamda tarifleri sıraya dizi dizi dizmişken.Bugün şunu koyarım sonra şunu,şunu,şunu diye planlar yaparken.Yıllardır tıkır tıkır çalışan bilgisayarım beni hüsrana uğrattı.Şimdi eşimin bilgisayarından yazmaya çalışsamda bu durumdan hiç hoşnut değilim.Çünkü alışkın olmadığım bir klavyede yazı yazmak çok sıkıcı.Bakalım bu durum,umarım çok uzun sürmez.Ama ben yinede kendimi şanslı hissediyorum.Herşeyi yedeklemiş olmanın verdiği mutlulukla avutuyorum kendimi.Sadece birkaç fotoğraf dışında giden pek bişey olmadı.Yazılmayı bekleyen tarif fotoğrafları gitseydi çoooook ama çok üzülürdüm.Allahtan başıma daha kötüsü gelmedi.Şükret bence diyenleriniz vardır eminim.Çünkü blogger arkadaşlarımın başına gelen şeyleri çok sık okuyorum.Pek içaçıcı şeyler değiller.Herşeyim gidebilirdide.




Bugün çin eriştesi yada çin makarnası denilen noodle tarifim var sırada.Nedir ne değildir bu Noodle derseniz linkte kısa bi açıklaması var.Bi çeşit çin yemeği olan noodle bizdeki makanaya benziyor.Çok çeşitli malzemelerle yapılabiliyor.Özel soslar ile tatlandırılabiliyor.Noodle deyince aklıma gelen tek şey Kung Fu Pandada ki sevimli panda Po olur hep.Filmden sonra noodle=panda oldu benim için:)

İzledizmi bilmiyorum ama onun noodle yeme sahneleri çok şekerdi.Filmden sonra aklıma onun gelmemesi imkansız gbi bişey oldu.O tombik pandanın noodle yemek için sarfettiği çaba beni çok güldürmüştü o zaman.Gizli saklı yemeye çalışan, noodle a  hasret bırakılmış zavallı panda po.Tipe bakarmısınız çok ama çok şirin yaratıklar bu pandalar bayılıyorum onlara.
Off of  neyse ben yemeklerden uzaklaşıp birazdan sinema dünyasına hatta hayvanlar alemine geçecek gibiyim sanki.Yavaş yavaş tarife geçmeli sanırım.Hepinize iyigeceler.
Ve eğer denerseniz bu güzel tarifi şimdiden afiyet olsun.



Sebzeli Noodle

Malzemeler

1/2 paket noodle (tık tık )
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
Zeytinyağ
Tuz
Soya sos(isteğe göre 2-3 kaşık)

Yapılışı

Kabak,havuç ve kırmızı biberi ince ince dlimleyin.Rendeleyebilirsinizde.
Çok az suda 10 dakika kadar haşlayın.Sonra sebzelerinizi tavaya alın ve zeytinyağda hafifçe soteleyin.Üzerine soya sosuda ekleyebilirsiniz.Ben bu yaptığımda kullanmadım.Sebzeleri haşladığınız suyu dökmeyin bu suda on dakika kadar eriştelerinizi pişirin.Sebzenin suyundanda faydalanmış olursunuz böylelikle.
Daha sonra istediğiniz dirilikte pişmiş olan noodlelarınızı süzüp tavadaki sebzelerle karıştırın.Ve noodlenız hazır.
Taze soğan,yeşil biber,mantar,tavuk gibi malzemelerlede çok lezzeli oluyor.Özelliklede tavuklu ve mantarlı.

9 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Nefis görünüyor. Bloğunu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Sevgilerimle,

zemberekkuşu dedi ki...

Yaa Kung-Fu Panda filmine ve o şirin pandaya ben de bayılmıştım:) Noodle tarifi de çok hoş görünüyor, ellerine sağlık:)

bittermutfakta dedi ki...

Selda,çok teşekkürler:)gelirim tabiki
Sevgiler

Zemberekkuşu,:)çok seviimliydi gerçekten
Teşekkürler sevgiler


Unknown dedi ki...

Canım üzüldüm ama cana geleceğine mala geldin dimi ama:)
Nefiss nefiss görünüyor,bu saatte bile olsa yerdim.Elleine sağlık.

bittermutfakta dedi ki...

Aynen Meliha cana geleceğine mala gelsiin.Hep böyle olsa keşke sadece eşyalarımıza olan olsa.Beğenmene sevindim.Teşekkür ederim sevgiler:)

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Sevgili blogger arkadaşım; öncelikle çok teşekkür ediyorum güzel düşünce paylaşımınız ve geri dönüşünüz için. Beni olumlu yönde şaşırttığınızı da söylemeliyim. Zira bu program 1 Şubat'ta yayınlandığında beğeni yorumlarının tamamı çam kozalağına gelmişti:)))) Soğanlı baharatlı ekmeğimi boynu bükük bırakmadığınız için sağolun.. Siz de çok güzel şeyler yapmışsınız, ellerinize sağlık. Sevgiler..

bittermutfakta dedi ki...

Oylemı onuda çok beğendim hepsi birbirinden güzeldi ama ekmeklere karşı ayrı bi beğenim var e bide işin içine çok sevdiğim soğan ve baharat lezzeti girince nefis bişey oluyor.Çok teşekkür ederim Serap hanım çok memnun oldum:)görüşmek üzere
Sevgiler

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor.

bittermutfakta dedi ki...

Yaşam izi,
Beğeninize sevindim çok teşekkür ederim memnun oldum
Sevgiler